heimwee.info

… powered by Holland at Home

Boerenomelet

Ingrediënten:
5 eieren
5 plakjes spek
100 gr geraspte Hollandse belegen kaas
1 ui
1 teentje knoflook
1 prei
1 wortel
1 aardappel
½ bouillonblokje
peterselie
bieslook
peper

Bereiding:
Maak een halve liter bouillon met het bouillonblokje en laat dit afkoelen. Schil ondertussen de aardappel en wortel, snijd ze in dunne schijfjes en halveer de aardappelschijfjes indien ze erg groot zijn. Snijd de prei in ringen, snipper de ui, pers het knoflookteentje en hak een eetlepel bieslook en peterselie fijn. Snijd vervolgens de spek in kleine reepjes en bak deze in een bakpan zonder boter tot ze bruin zijn en het meeste vet eruit gebakken is. Voeg vervolgens de ui, knoflook en de aardappel- en wortelschijfjes toe, schep het mengsel goed door en laat het nog zo’n 5 minuten bakken op een laag vuur. Bak de laatste twee minuten ook de preiringen mee. Neem een beslagkom en klop hierin de eieren. Roer vervolgens de bouillon, geraspte kaas, peterselie en bieslook erdoor en voeg peper naar smaak toe. Schenk het eimengsel in de pan en zorg dat alle ei evenredig over de pan is verspreid. Doe nu een deksel op de pan en bak de omelet plm. 5 minuten op een laag vuurtje. De omelet is gaar als de bovenkant droog is.

Eén reactie op “Boerenomelet

  1. Pingback: 5 typisch Hollandse 5-minuten gerechten | heimwee.info

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: