heimwee.info

… powered by Holland at Home

Bami goreng

Ingrediënten:
1 pak mie
1 ui
1 tl sambal oelek
2 el ketjap manis
2 teentjes knoflook
1 tl trassi
500 gr kipfilet of varkensfilet
1 prei
¼ witte kool
2 tomaten
4 eieren
1 scheutje melk
1 el zonnebloemolie
zout en peper

Bereiding:
Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat deze afkoelen. Snipper de ui, pers de knoflookteentjes, was de prei en snijd hem in ringen, was de witte kool en snijd hem in dunne reepjes, was de tomaten en snijd ze in partjes en snijd de kipfilet of varkensfilet in blokjes. Verhit de zonnebloemolie in een grote wok of braadpan en bak dan de uien en knoflook samen met de sambal en trassi tot de uien een beetje glazig zien. Zorg vooral dat de uien en knoflook niet aanbranden en let erop dat de trassi goed oplost! Doe vervolgens de kip- of varkensfilet erbij en voeg zout en peper naar smaak toe. Bak de blokjes kip- of varkensfilet mee tot de buitenkant bruin wordt,. Schep nu de prei en witte kool erbij en schep het geheel zo’n 8 minuten voortdurend om terwijl je het vuur redelijk hoog houdt, hierdoor blijft de prei lekker knapperig. Doe als laatste de tomatenpartjes erbij en blijf voorzichtig omscheppen tot de tomaten vorm beginnen te verliezen. Schep nu de afgekoelde bami erbij en warm het geheel opnieuw op, blijf ook nu regelmatig omscheppen. Giet als laatste de ketjap erbij, schep het geheel nogmaals door en haal de pan daarna meteen van het vuur. Klop nu de eieren met het scheutje melk in een kommetje en voeg en wat zout en peper naar smaak toe. Verhit een beetje zonnebloemolie of boter in een bakpan, doe het eimengsel erin en laat het op een laag pitje langzaam stollen. Draai na een paar minuten de omelet om en laat hem daarna nog 2 minuten doorgaren. Snijd de omelet als hij gaar is in dunne reepjes. Serveer de bami met de omeletreepjes er bovenop. Lekker met typisch Indonesische bijgerechten zoals kroepoek, atjar tjampoer en seroendeng.

Eén reactie op “Bami goreng

  1. Pingback: Zo maak je… een echte Indische rijsttafel | heimwee.info

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: