heimwee.info

… powered by Holland at Home

Boterkoek

Ingrediënten:
250 gr bloem
125 gr witte basterdsuiker
225 gr roomboter
1 zakje vanillesuiker
1 ei
zout

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 C. Neem een boterkoekvorm of taartvorm en vet deze in met een beetje boter. Zeef de bloem en basterdsuiker in een kom en voeg daar koude roomboter, vanillesuiker en een snufje zout aan toe. Prak de boter eerst met een mes in blokjes en kneed er daarna met de hand een deeg van. Druk het deeg vervolgens in de vorm tot het een dikte heeft van plm. 2-3 cm. Klop het ei los in een kommetje en bestrijk de bovenkant van het deeg hiermee. Maak daarna met een mes door het trekken van diagonale strepen ruiten op het deeg. Bak de boterkoek in de oven in 30 minuten bruin en gaar. Zorg dat de boterkoek helemaal afgekoeld is voordat je de vorm verwijdert.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: