heimwee.info

… powered by Holland at Home

Drie in de pan

Ingrediënten:
300 gr zelfrijzend bakmeel
3 dl melk
1 tl suiker
1 ei
200 gr rozijnen
boter
(basterd)suiker of stroop
snufje zout

Bereiding:
Zeef het zelfrijzend bakmeel in een kom en voeg het theelepeltje suiker en een snufje zout toe. Warm de melk heel even op in een pannetje tot deze lauwwarm is en giet deze vervolgens deels door het meel. Maak hiervan met een garde een klontvrij beslag en voeg daarna het ei, de rozijnen en de resterende melk toe. Roer het beslag nog eens goed door en laat het daarna rijzen volgens de op de verpakking aangegeven tijdsduur. Smelt wat boter in een koekenpan en schep met een grote opscheplepel drie gelijke porties in de pan, maar zorg dat de porties elkaar niet kunnen raken. Draai de drie in de pan om als de bovenkant opgedroogd is en bak dan de andere kant zodat beide kanten mooi goudbruin worden. Leg de drie in de pan elk op een bord en serveer ze warm met stroop of (basterd)suiker.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: