heimwee.info

… powered by Holland at Home

Loempia’s

Ingrediënten:
200 gr varkensfilet
200 gr bloem
2 teentjes knoflook
100 gr taugé
1 prei
100 gr peultjes
1 bosje bladselderie
50 gr garnalen
1 cm gemberwortel
ketjap manis
1 tl suiker
peper en zout
zonnebloemolie

Bereiding:
Breng een pan met water aan de kook met een snufje zout, kook hierin de varkensfilet in 15 minuten gaar en snijd deze daarna in blokjes. Snijd ondertussen de knoflook en gemberwortel fijn en de prei in ringen, hak een takje bladselderie fijn, was de taugé en snijd de topjes van de peultjes. Verhit wat zonnebloemolie in een pan en bak hierin zo’n 10 minuten de gesneden groenten met de knoflook. Voeg dan de blokjes varkensfilet, garnalen, gemberwortel, het theelepeltje suiker, een scheutje ketjap manis en een snufje zout toe en bak het nog even door. Schep de bloem in een kom en giet hier 3,5 dl water doorheen. Voeg vervolgens een snufje zout toe en meng het geheel goed door elkaar zodat een glad beslag ontstaat. Doe vervolgens wat zonnebloemolie in een koekenpan en bak van het beslag dunne flensjes die aan één kant gebruind zijn. Zorg dat je nog wat beslag overhoudt voor later. Leg elk flensje zodra deze klaar is op een snijplank met de gebruinde kant naar boven, schep twee eetlepels van het groente/vleesmengsel erop en vouw het dan aan alle kanten dicht. Dompel de loempia vervolgens even onder in het overgebleven beslag en bak de loempia’s daarna in een pan met hete olie of een frituurpan knapperig en goudbruin.

2 reacties op “Loempia’s

  1. Pingback: Zo maak je… een echte Indische rijsttafel | heimwee.info

  2. Pingback: De lekkerste Hollandse borrelhapjes maak je zelf | heimwee.info

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: