heimwee.info

… powered by Holland at Home

Witlof met ham en kaas

Ingrediënten:
8 stronken witlof
8 plakjes achterham
2 eieren
5 dl melk
40 gr geraspte oude Hollandse kaas
40 gr boter
40 gr bloem
5 el paneermeel

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 190 C en vet een ovenschotel in met boter. Kook de eieren 10 minuten in een pannetje met water en laat ze daarna afkoelen. Was de witlofstronkjes, verwijder de buitenste bladeren en breng ze in ruim water met een snufje zout aan de kook; laat ze in 25 minuten gaar koken. Giet daarna het water af en laat de witlof goed uitlekken. Doe de boter in een steelpannetje en laat het op een laag vuurtje smelten. Roer dan de bloem erdoor en doe vervolgens beetje bij beetje de melk erbij. Blijf goed doorroeren, zodat een glad papje ontstaat. Doe tenslotte de geraspte kaas erbij, roer het nog eens goed door en zet het vuur dan uit. Rol om elke stronk witlof een plakje ham en leg ze in de ingevette ovenvaste schotel. Snijd de gekookte eieren in dunne plakjes en leg die bovenop de ham. Giet daarna de kaassaus erop, strooi nog wat geraspte kaas er bovenop en besprenkel de paneermeel daar overheen. Leg de ovenschaal in de oven totdat er een mooi knapperig goudbruin korstje op zit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: