heimwee.info

… powered by Holland at Home

Bitterkoekjes

Ingrediënten:
200 gr zoete amandelen
100 gr bittere amandelen
boter of margarine
600 gr suiker
2 eieren

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 190 C. Haal eerst de schilletjes van de amandelen af door ze eerst in een pan met water aan de kook te brengen. Verwijder de pan meteen van het vuur zodra het water kookt, giet het water af en spoel de amandelen na met koud water. Je kunt de schilletjes er nu makkelijk af krijgen. Breek daarna de eieren en scheid de eiwitten van de dooiers. Doe de eiwitten samen met de amandelen en suiker in een beslagkom en maal dit geheel met een staafmixer tot een deeg. Doe het deeg in een spuitzak en spuit vervolgens kleine toefjes op een met boter of margarine ingevette bakplaat. Mocht je geen spuitzak hebben dan kun je ook met een eetlepel balletjes deeg op de bakplaat leggen. Schuif de bakplaat in de oven en bak de bitterkoekjes in zo’n 20 minuten mooi bruin.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: