heimwee.info

… powered by Holland at Home

Hollandse gehaktballen

Ingrediënten:
500 gr half-om-half gehakt
2 sneetjes oud witbrood
4 el melk
1 ei
1 tomaat
100 gr boter
nootmuskaat
zout en peper

Bereiding:
Snijd de korstjes van het brood en week het brood in de melk. Knijp als het brood zacht is de melk goed eruit en doe het dan in een kom, samen met het gehakt, het ei en wat zout, peper en nootmuskaat. Kneed alles goed door elkaar zodat het brood niet meer te zien is. Verdeel het gehakt in vier porties en draai er flinke ballen van. Verhit daarna wat boter in een braadpan en bak de ballen rondom aan. Ontvel ondertussen de tomaat, snijd hem in vieren en voeg deze toe aan de gehaktballen. Braad de ballen in 30 minuten gaar, keer ze daarbij af en toe zodat ze mooi gelijkmatig bruin worden. Haal de ballen daarna uit de pan, giet wat water toe en roer alle aanzetsels los zodat er een mooie jus ontstaat. Serveer de jus er apart bij. Hollandse gehaktballen smaken ideaal bij allerlei typisch Hollandse gerechten, zoals aardappels met warme groenten of stamppotten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: