heimwee.info

… powered by Holland at Home

Koninginnesoep

Ingrediënten:
250 gr kipfilet
bouillonblokjes (voor 1 liter)
5 zwarte peperkorrels
1 kleine ui
1 kleine prei
2 kleine wortelen
1 bosje peterselie
1 bosje bladselderie
1 stukje foelie
1 chilipepertje
1 mespuntje tijm
30 gr boter
30 gr bloem
1 ei
1 dl koffieroom
1 flesje maggi

Bereiding:
Breng 1 liter water aan de kook met de kippenbouillonblokjes. Snijd de kipfilet in blokjes, snipper de ui, snijd de prei (alleen het onderste gedeelte) in dunne ringen, snijd de wortelen in kleine plakjes en hak het chilipepertje en een deel van de peterselie en bladselderie fijn. Voeg alles toe aan de bouillon, samen met de foelie en de tijm en kook het geheel 15 minuten door tot een geurige soepbasis ontstaat. Smelt de boter in een grote pan en roer de bloem erdoor. Giet nu steeds beetje bij beetje wat soepbasis erbij maar blijf doorroeren zodat je steeds een gladde massa behoudt. Ga door totdat alle soepbasis is opgenomen en laat dan de soep nog een paar minuten doorkoken. Scheid de eidooier van het eiwit en klop de eidooier samen met de koffieroom los in een kom. Schep vervolgens enkele lepels soep in de kom en roer dit goed door. Giet dit mengsel vervolgens in de soep en zorg dat de soep gaat binden maar niet meer kookt. Schep de soep in vier kommen en breng op smaak met zout, peper en een scheutje maggi.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: