heimwee.info

… powered by Holland at Home

Kaassoufflé

Ingrediënten:
35 gr boter
25 gr bloem
2,5 dl melk
150 gr geraspte belegen Hollandse kaas
2 eieren
peper

Bereiding:
Scheid de eiwitten van de eidooiers en doe de eidooiers en eiwitten ieder apart in een kom. Vet daarna een ovenvaste schotel in met boter en verwarm de oven voor op 200 C. Smelt vervolgens de boter in een steelpannetje en roer zodra de boter is gesmolten meteen de bloem erdoor. Giet vervolgens beetje bij beetje de melk erbij zodat je een gladde massa krijgt, en blijf steeds flink roeren. Laat zodra alle melk is opgenomen het papje nog een minuutje doorkoken en voeg vervolgens de kaas en wat peper erdoor. Giet nu een deel van het kaaspapje door de eidooiers en roer het goed door, Voeg vervolgens het eidooiermengsel toe aan het steelpannetje. Klop nu de eiwitten stijf, roer dit voorzichtig door de warme saus en giet het geheel daarna over in de ovenvaste schotel. Zet de schotel in de oven en laat het in 25 minuten gaar en goudbruin worden. Open de oven tijdens het bakken niet, dan zal de kaassoufflé mooi oprijzen. Serveer de kaassoufflé als deze gaar is direct.

Eén reactie op “Kaassoufflé

  1. Vanessa
    19/06/2012

    Heerlijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: