heimwee.info

… powered by Holland at Home

Vijf manieren om vader te verwennen op Vaderdag

Op zondag 17 juni is het weer Vaderdag in Nederland… tijd om aan jouw geliefde vader te laten zien hoeveel je om hem geeft!

Vaderdag is van oorsprong geen Nederlandse feestdag, het is ooit ontstaan in Amerika. Daar was Moederdag al langer een succesvol fenomeen, maar voor vaders bestond er een tijd lang geen speciale feestdag. Hier kwam verandering in toen Sonora Smart Dodd zich rond 1910 sterk ging inzetten voor Vaderdag. Zij wilde dat er een specifieke dag kwam om vaders te eren, waaronder haar eigen vader William Jackson Smart, een veteraan van de Amerikaanse Burgeroorlog die zijn kinderen alleen opvoedde nadat zijn vrouw na de geboorte van hun zesde kind was overleden. Vanaf 1913 werd Vaderdag formeel in Amerika erkend, maar het duurde tot 1972 voordat de toenmalige president Nixon er een wettelijke feestdag van maakte. Tegenwoordig wordt Vaderdag in veel landen overal in de wereld gevierd, waaronder ook in Nederland.

Je echtgenoot, vader of opa zal niet gauw zijn teleurstelling tonen als hij op Vaderdag zijn zoveelste paar nieuwe sokken krijgt, maar je kunt vader ook op heel veel andere manieren verrassen en verwennen, en hem deze Vaderdag iets geven dat hij nog lang zal herinneren!

1) Geef hem een dagje vrij

Een van de eenvoudigste en goedkoopste manieren om vader te verwennen is door hem een hele dag vrij te geven! Laat hem deze Vaderdag dus eens helemaal geen klusjes doen, grasmaaien of afwassen. Uiteraard laat je die klusjes niet wachten tot volgende week, maar doe jij ze voor hem terwijl hij lekker mag uitslapen, de krant lezen, televisie kijken of sporten. Als je een wat groter Vaderdagbudget hebt kun je zelfs een tuinman of klusjesman inhuren voor een dagje.

2) Koop kaartjes voor een sportwedstrijd of theatervoorstelling

Zondag is de uitgelezen dag voor het bijwonen van een sportwedstrijd of een theatervoorstelling. Als vader van sport, toneel, cabaret of muziek houdt zou je hem dus kunnen trakteren op twee toegangskaartjes, één voor hem en één voor jou. Meteen een goed moment om samen wat kostbare tijd door te brengen, zodat jullie nog lang over deze Vaderdag zullen napraten.

3) Doe mee met zijn favoriete hobby

Houdt vader van golfen, zeilen of vissen maar ga je nooit met hem mee omdat je geen zin of tijd hebt? Schuif je eigen beslommeringen eens voor een dagje helemaal aan de kant en ga met vader mee om met zijn hobby’s kennis te maken. Hij zal zo’n ervaring waarschijnlijk veel meer waarderen dan een gadget die na een paar keer gebruiken in een la verdwijnt om daar te verstoffen.

4) Laat vader eens goed verwennen

Ook vaders worden graag verwend! De meeste vaders van tegenwoordig houden van een lekker luchtje en vinden het heerlijk om hun huid goed te verzorgen. Je kunt bijvoorbeeld een luxe heren toiletartikelenset kopen, of hem helemaal op en top laten verwennen in een spa, schoonheidssalon of sauna.

5) Geef een tijdschriftabonnement cadeau

Houdt vader van heerlijk ontspannen in zijn luie stoel zitten met een tijdschrift? Overweeg dan een tijdschriftabonnement voor hem te kopen, zodat hij voorlopig niet meer de deur uit hoeft om de laatste uitgave van zijn favoriete tijdschrift te kopen. Bovendien zal hij op die manier een heel jaar lang aan deze memorabele Vaderdag herinnerd worden!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: