heimwee.info

… powered by Holland at Home

Top 4 Koninklijke vakanties

Nog een of meer weekjes en dan gaat de zomervakantie weer beginnen. Veel Nederlanders zullen er binnenkort, al dan niet voorzien van caravan of tent, weer op uit trekken en populaire vakantielanden als Frankrijk bezoeken. Ook de Koninklijke familie gaat elke zomer op vakantie. Zij zetten echter geen tentje op en huren ook geen huisje op een vakantiepark maar kunnen kiezen uit een aantal luxe buitenverblijven waar zij ongestoord en zonder pers van een paar weken welverdiende rust kunnen genieten. Zouden ze typisch Hollandse producten meenemen naar hun buitenverblijf, zoals hagelslag, stroopwafels, dropjes, koffiepads en Hollandse kaas? Vast wel, misschien hebben ze zelfs iemand die het speciaal voor hen regelt! Bijgaand een overzicht van de meest populaire Koninklijke vakantiebestemmingen.


1. Apeldoorn en Lage Vuursche, Nederland
Net zoals veel ‘gewone’ Nederlanders houdt de Koninklijke familie van vakantie in eigen land. Om die reden staan er overal verspreid in Nederland een aantal Koninklijke buitenverblijven, waar prinses Beatrix en haar familie graag vertoeft. Tot de bekendste buitenverblijven van de Koninklijke familie behoren Kasteel Het Oude Loo, een 15e eeuws jachtslot in de buurt van Apeldoorn, en Kasteel Drakensteyn, een kasteel en landgoed nabij Lage Vuursche (Baarn) dat tot 1981 de woning was van de Koningin en haar gezin.

2. Tavarnelle Val di Pesa, Toscane
Al toen Beatrix jong was reisde ze veel met haar familie naar Italië, waar zij een buitenverblijf hadden in Porto Ercole, een klein dorpje aan de Toscaanse kust. Die traditie heeft de Koningin voortgezet, maar tegenwoordig trekt zij elke zomer naar de heuvels bij het Toscaanse dorpje Tavernelle waar zij een traditionele boerderij bezit, genaamd de “Rocca dei Dragoni”. Hier nodigt zij ook graag haar zonen, schoondochters en kleinkinderen uit. Volgens betrouwbare bronnen heeft Beatrix door haar jeugdherinneringen een sterke band met het land en spreekt zij een aardig woordje Italiaans.

3. San Carlos de Bariloche, Argentinië
Als je met iemand uit het buitenland trouwt is de kans groot dat je naar het land van je partner verhuist, of er in ieder geval op vakantie gaat! Koning Willem Alexander is daarop geen uitzondering. Sinds 2007 is Koningin Máxima eigenares van Landgoed Muelle de Piedra, dat in de bergen aan de oevers van het meer Nahuel Huapi ligt, ergens tussen San Carlos de Bariloche en La Angostura op nog geen 50 km van de Chileense grens. Het stadje Bariloche staat bekend als een populaire skibestemming, dat vooral in de maanden juli en augustus (het skiseizoen) veel toeristen trekt uit Argentinië en omringende landen. Rond december en januari is het in deze streek van Patagonië echter aangenaam warm, zodat Koning Willem Alexander en zijn gezin ook tijdens de Hollandse winter van zomerse zon kunnen genieten.

4. Kranidi, Griekenland
Koning Willem-Alexander en zijn gezin willen vast niet elke zomervakantie op de lange latten staan, mogelijk daarom hebben zij onlangs besloten om een vakantieverblijf te kopen in de buurt van het Zuid-Griekse Doroufi, ten westen van Kranidi. De villa met bijgebouwen, zwembad, privéstrand en privéhaven heeft uitzicht op zee, en hun nieuwe buren zijn niemand minder dan Sean Connery, Vladimir Poetin en Griekse scheepsmagnaten Niarchos en Mavroleon.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: