heimwee.info

… powered by Holland at Home

Hollandse appeltaart

Zin in een heerlijk geurende oer-Hollandse appeltaart? Met dit eenvoudige recept staat hij binnen 1,5 uur op tafel.

Ingrediënten:
300 g bloem
175 g suiker
200 g koude harde boter
1 ei
1 kg vaste zure appelen (Goudrenet of Jonagold)
snufje zout

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175°C. Beboter een springvorm van 24cm doorsnee. Zeef de bloem en 100g suiker in een kom. Voeg boter, zout en ¾ van het losgeklopte ei toe. Snijd de boter in de kom met twee messen in blokjes en kneed er vervolgens met je handen een deeg van. Druk ¾ van het deeg op de bodem en zijkanten van de vorm. Schil de appelen, verwijder de klokhuizen en snijd ze in kleine schijfjes. Meng de resterende 75g suiker door de appelen en vul de vorm met het appelmengsel (stevig aandrukken). Maak van het resterende deeg reepjes en leg die kruislings boven op het appelmengsel en zorg dat de uiteinden zijn vastgedrukt tegen het deeg op de rand. Bestrijk de strookjes deeg met het resterende ei. Plaats de appeltaart op het ovenrooster onder in de oven en bak de appeltaart in ongeveer 1¼ uur goudbruin. Laat de appeltaart in de vorm afkoelen. Eet je liever warme appeltaart, maak dan de springvorm heel voorzichtig los zodat de taart niet scheurt. Als je de appeltaart extra speciaal wil maken kun je ook nog wat rozijntjes en/of gehakte amandelen aan het appelmengsel toevoegen.

3 reacties op “Hollandse appeltaart

  1. Pingback: Typisch Hollandse lekkernijen voor kinderen | heimwee.info

  2. Pingback: Het eetcafé: oergezellig en lekker Hollands | heimwee.info

  3. Pingback: Typisch Gelderse producten en gerechten | heimwee.info

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: