heimwee.info

… powered by Holland at Home

Palingsoep

Het palingseizoen is weer in volle gang! Geniet mee met deze overheerlijke Hollandse palingsoep.

Ingrediënten:
250 gr paling
2 visbouillonblokjes
1 dl droge witte wijn
30 gr bloem
30 gr boter
1 ei
1 dl koffieroom of slagroom
2 tl kervel
snufje nootmuskaat
zout en peper

Bereiding:
Breng een pan met 1 liter water, de bouillonblokjes en witte wijn aan de kook. Maak ondertussen de paling goed schoon, snijd hem in stukken en voeg deze toe aan de bouillon. Haal de paling na 10 minuten eruit en verwijder alle vellen en graten. Smelt daarna wat boter in een grote pan, voeg de bloem erbij en schenk beetje voor beetje alle visbouillon erdoor. Roer steeds goed door zodat de soep romig wordt. Laat zodra alle bouillon is opgenomen de soep nog een paar minuten doorkoken. Scheid de eidooier van het eiwit en klop de eidooier samen met de koffieroom los in een kom. Schep vervolgens enkele lepels soep in de kom en roer dit goed door. Giet dit mengsel vervolgens in de soep en zorg dat de soep gaat binden maar niet meer kookt. Schep de soep in vier kommen en breng op smaak met zout, peper en een snufje nootmuskaat en strooi er wat kervel bovenop.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: