heimwee.info

… powered by Holland at Home

Van schaatsen tot picknicken, het gebeurt in het Vondelpark van Amsterdam

Wie wel eens in Amsterdam is geweest zal hoogst waarschijnlijk een bezoekje hebben gebracht aan het Vondelpark. Dit prachtige park, dat midden in de stad tussen het Leidseplein en het Museumplein ligt, is dé perfecte plek om even aan het drukke stadsgeweld te ontsnappen. Het Vondelpark is echter niet alleen heerlijk om een wandelingetje te maken, want vooral in de zomer is er van alles te doen voor groot en klein.

Het Vondelpark in Amsterdam zou je kunnen vergelijken met Hyde Park in Londen en Central Park in New York, alleen wat kleiner van formaat. Het park werd geopend in 1865 en is ontworpen in Engelse landschapsstijl. Aanvankelijk was het Vondelpark privébezit, maar toen in 1953 de kosten voor het onderhoud van het park niet meer konden worden betaald werd het geschonken aan de gemeente Amsterdam. Het Vondelpark trekt alle vier seizoenen veel bezoekers, want zowel bewoners als toeristen maken graag een kleine omweg om even een heerlijke wandeling door het park te maken en wat frisse natuur in te ademen. Wandelen is overigens niet de enige populaire bezigheid in het park, want in de winter kan er als het goed gevroren heeft ook geschaatst worden op de vijvers, en veel joggers rennen bij weer of geen weer graag een of meer ‘rondjes Vondelpark’. Als de zon gaat schijnen trekken bovendien veel Amsterdammers met hun volle picknickmanden naar het park om daar onder het genot van een glaasje wijn en typisch Hollandse snacks zoals kaasblokjes van de vroege voorjaarszon te genieten.

Het landschap van het Vondelpark is heel gevarieerd: er bevinden zich allerlei bosjes, bloementuinen, voetbalveldjes, ligweiden, wandelpaden, speeltuinen en vijvers. Ook zijn er diverse cafés en restaurants, een tennisbaan en een jeugdherberg. In het midden van het park staat een muziekkoepeltje, maar waar in het park de meeste muziek vandaan komt is het Vondelpark Openluchttheater, dat iedere vrijdag, zaterdag en zondag in de maanden juni, juli en augustus een heel gevarieerd programma heeft vol theater, dans, cabaret, stand-up comedy en allerlei stijlen muziek. De hoogtepunten van dit seizoen zijn: Julidans (vrijdag 6 en 13 juli), Peter Faber, de beroemde Nederlandse acteur met zijn comedyshow Caveman (zaterdag 21 juli), de wereldwijd bekende Nederlandse saxofoniste Candy Dulfer & Band (zondag 22 juli), de Japanse pianiste Yukiko Hasegawa (zondag 29 juli), Nederlandse rockdiva Ellen ten Damme (zondag 5 augustus) en het Scapino Ballet Rotterdam (vrijdag 17 augustus). Het Openluchttheater sluit het weekend van 1 september haar seizoen af met een speciaal dansproject van Dansgroep Amsterdam.

Mocht je deze zomer toevallig in Amsterdam zijn, vergeet dan dus niet om een bezoekje te brengen aan het Vondelpark, en neem een picknick mand vol Nederlandse producten mee! Is het Vondelpark deze zomer iets te ver voor je, dan zijn er natuurlijk ook nog een heleboel andere manieren om je picknick een typisch Hollands tintje te geven… bijvoorbeeld door wat producten van je Hollandse online supermarkt toe te voegen aan je picknick proviand!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: