heimwee.info

… powered by Holland at Home

Spekpannenkoeken

Een typisch Hollandse traktatie: pannenkoeken! Kinderen houden het meest van zoete pannenkoeken, zoals pannenkoeken met appel, maar volwassenen kiezen vaak voor een wat hartige pannenkoek zoals spekpannenkoeken. In Nederland worden pannenkoeken meestal als lunch of avondgerecht gegeten.

Ingrediënten:
400 g zelfrijzend bakmeel
7,5 dl melk
1 tl suiker
200 g gerookt spek, in dunne plakjes
schenkstroop, appelstroop of ahornsiroop
snufje zout

Bereiding:
Zeef het zelfrijzend bakmeel, de suiker en het zout in een kom. Maak een kuiltje in het bakmeel en roer met een garde vanuit het midden voorzichtig de melk erdoor, zodat een klontvrij beslag ontstaat. Laat het beslag afgedekt met een vochtige theedoek ongeveer 1 uur staan op een warme plaats. Bak intussen het spek in een koekenpan totdat deze knapperig is en neem het uit de pan. Doe het spekvet in een kommetje, dit ga je gebruiken om de pannenkoeken in te bakken. Verhit een beetje spekvet in de pan en leg een paar plakjes gebakken spek erin. Schenk vervolgens met een soeplepel wat beslag in de pan, zodat de bodem overal is bedekt. Bak de pannenkoek op een gematigd vuur totdat de bovenkant is opgedroogd. Keer dan de pannenkoek om en bak de andere kant totdat deze goudbruin is. Ga zo door totdat alle pannenkoeken gebakken zijn. Serveer de pannenkoeken warm en geef er stroop bij.

Eén reactie op “Spekpannenkoeken

  1. Pingback: Variëren met… pannenkoeken! | heimwee.info

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: