heimwee.info

… powered by Holland at Home

Poffertjes

Poffertjes zijn een typisch Hollandse traktatie. Vooral kinderen zijn er dol op, maar ook volwassenen snoepen er maar al te graag van, zoals de geschiedenis van poffertjes wel laat zien.

Ingrediënten:
125 g boekweitmeel
125 zelfrijzend bakmeel
3,5 dl melk
1 ei
1 tl suiker
boter
poedersuiker
snufje zout

Bereiding:
Zeef de boekweitmeel en zelfrijzend bakmeel in een beslagkom, voeg de suiker en zout toe, maak een kuiltje in het midden en giet daarin een deel van de melk. Roer met een pollepel vanuit het midden en maak een klontvrij beslag. Voeg vervolgens de rest van de melk en het ei toe en roer totdat een glad beslag ontstaat. Dek het beslag af met een vochtige theedoek en laat het op een warme plek een uurtje rijzen. Na het rijzen het beslag niet meer doorroeren. Verwarm de poffertjespan en beboter de kuiltjes. Vul de kuiltjes voor ¾ met beslag en bak ze op hoog vuur goudbruin. Draai de poffertjes vervolgens met een vork om en bak de andere kant goudbruin. Leg de poffertjes op een bord en serveer met poedersuiker en een klontje boter. Mocht je geen poffertjespan hebben gebruik dan een grote bakpan en schep een kleine eetlepel beslag per poffertje in de pan. Zorg ervoor dat je tussen elk poffertje ongeveer 2 cm ruimte houdt zodat ze niet aan elkaar gaan kleven.

Eén reactie op “Poffertjes

  1. Pingback: Typisch Hollandse lekkernijen voor kinderen | heimwee.info

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: