heimwee.info

… powered by Holland at Home

Nederland in top 5 van Global Food Security Index!

Volgens de nieuwe Global Food Security Index, die samengesteld is door de Intelligence Unit van The Economist, zijn Nederlandse voedingsmiddelen goed verkrijgbaar, betaalbaar en van hoge kwaliteit. Nederland staat bovendien op een eervolle vijfde plaats wat betreft voedselveiligheid, alleen de Verenigde Staten, Denemarken, Noorwegen en Frankrijk scoorden nog iets beter.

Voor het bepalen van de Security Index zijn 105 landen onderzocht en met elkaar vergeleken. Bij het onderzoek werd er vooral op gelet of er voldoende levensmiddelen beschikbaar waren met een voedingswaarde die nodig is voor een gezonde en actieve levensstijl. De landen die goed scoorden hadden een aantal zaken met elkaar gemeen, waaronder een ruim aanbod aan levensmiddelen, een hoog gemiddeld inkomen, een gemiddelde lage besteding aan voeding in verhouding tot andere uitgaven en flink investeringsbudget voor agrarisch onderzoek en ontwikkeling. Nederland deed het vooral erg goed wat betreft voedselkwaliteit en voedselveiligheid en had een meer dan gemiddelde waardering voor diversiteit, voedingsstandaarden, nationale voedingsrichtlijnen, bewaking en toezicht op voeding en beschikbaarheid van voedingsstoffen (beschikbaarheid van een aantal essentiële vitamines in voeding). Wat betreft voedselveiligheid behaalde Nederland zelfs een buitengewoon goed resultaat, want de Nederlandse producten hadden een score van maar liefst 100%, wat aardig afsteekt tegen een globaal gemiddelde van 53,7%!

Waarschijnlijk is dit resultaat geen verrassing voor de Nederlandse consumenten die al decennia lang profiteren van de talloze gezonde en voedzame Nederlandse producten die bij hun eigen lokale kruidenier, grootgrutter of online supermarkt verkrijgbaar zijn. Maar dat Nederland zo goed scoort op de Global Food Security Index is ook goed om te weten als je de volgende keer jouw favoriete Holland shop met een online bezoekje vereert… al zullen de meeste mensen Nederlandse producten vooral kopen omdat ze gewoon zo ontzettend lekker zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: