heimwee.info

… powered by Holland at Home

Blote billetjes in het groen

Het typisch Hollandse gerecht “blote billetjes in het groen” dankt haar naam aan de witte bonen die als blote billetjes tussen de groene snijbonen zitten. Dit recept staat ook bekend als “blote billetjes in het gras”.

Ingrediënten:
1 kg aardappelen
300 gr snijbonen
1 blik witte bonen
1 dl melk
boter
nootmuskaat
snufje zout
peper

Bereiding:
Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Was en snijd de snijbonen in reepjes van 0,5 cm breedte en leg ze bovenop de aardappels. Kook de aardappels en snijbonen in 20 minuten met een snufje zout gaar en giet ze af. Laat de witte bonen uitlekken en roer ze samen met een klontje boter en een scheutje melk door de aardappelen en snijbonen. Verwarm nog even op een laag pitje en roer goed door. Voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: