heimwee.info

… powered by Holland at Home

Gebakken bloedworst met appeltjes

Een echte Hollandse klassieker… ook lekker op een regenachtige zomerdag!

Ingrediënten:
4 dikke plakken bloedworst zonder vel
bloem
1 flinke zure appel
30 gr boter

Bereiding:
Verwijder het klokhuis uit de appel en snijd de appel in vier plakken. Doe wat bloem op een bord, wentel hier de plakken bloedworst doorheen en schud daarna de overtollige bloem eraf. Verhit wat boter in een koekenpan en bak de bloedworst in 5 minuten per kant bruin. Leg halverwege de plakken appel erbij en bak ook deze aan beide kanten bruin. Haal daarna de bloedworst en appels uit de pan, schenk een scheutje water erin en roer de aanzetsels los tot er een mooie jus ontstaat. Schep de plakken bloedworst ieder op een bord en leg het plakje appel er bovenop. Giet er daarna een klein beetje jus overheen. Heerlijk met een stukje toast, of geheel volgens Hollandse traditie met wat aardappelen en rode kool of zuurkool.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: