heimwee.info

… powered by Holland at Home

Blinde vinken

Echte Hollandse Blinde Vinken… lekker met een zomerse salade.

Ingrediënten:
4 kalfslapjes
100 gr runder- of kalfsgehakt
1 ei
paneermeel
1 sneetje oud brood
100 gr roomboter
1 citroen
nootmuskaat
peper en zout

Bereiding:
Leg de kalfslapjes plat op een snijplank, strooi zout naar smaak erop en laat dit even intrekken. Breek het ei in een kommetje en splits het eiwit van de eidooier (beiden heb je straks nodig). Klop de eidooier kort, snipper het sneetje brood hierin en doe dan het gehakt erbij. Strooi een snufje nootmuskaat erbij en voeg zout en peper naar smaak toe, en kneed het geheel vervolgens goed door (eventueel kun je gebruik maken van een kant en klare kruidenmix). Verdeel het mengsel daarna in vier porties en spreid elke portie uit over een kalfslapje. Rol de kalfslapjes daarna op en steek er een of twee prikkertjes in. Doe daarna 1 el water bij het eiwit en klop dit kort. Meng de rolletjes door het eiwit en daarna door de paneermeel. Snijd nu ook de citroen in schijfjes. Verhit wat boter of olie in een pan en braad de blinde vinken aan tot ze mooi bruin zijn. Giet daarna wat water erbij en een paar schijfjes citroen. Stoof de blinde vinken gaar in 25-30 minuten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: