heimwee.info

… powered by Holland at Home

Fries suikerbrood

Fries suikerbrood – Lekker voor bij de koffie!

Ingrediënten:
400 gr zelfrijzend bakmeel
2,5 dl melk
1 tl suiker
1 ei
1 el gemberstroop
1 zakje vanillesuiker
300 gr suikerklontjes
50 gr gembersnippers
5 el witte kandijsuiker
snufje zout

Bereiding:
Doe het zelfrijzend bakmeel in een kom en voeg het theelepeltje suiker en een snufje zout toe. Warm de melk heel even op in een pannetje tot deze lauwwarm is en giet deze vervolgens door het meel. Voeg vervolgens het ei, een eetlepel gemberstroop en het zakje vanillesuiker toe en kneed van het geheel een samenhangend deeg en laat dat rijzen volgens de op de verpakking aangegeven tijdsduur. Stamp de suikerklontjes fijn en kneed die na het rijzen samen met de gembersnippers door het deeg. Neem een broodvorm en bekleed die aan de binnenkant met aluminiumfolie. Smelt een beetje boter en bestrijk de aluminiumfolie hier flink mee in. Plak daarna de kandijsuiker op de boter en doe daarna het deeg in de vorm. Laat nu het deeg nog eens 45 minuten afgedekt met een theedoek narijzen op een warme plaats. Zet nu de oven aan en verwarm deze voor op 225 C. Bestrooi als het deeg nagerezen is de bovenkant met wat witte kandijsuiker en bak het suikerbrood vervolgens in ongeveer 30 minuten bruin. Haal het suikerbrood na het bakken uit de broodvorm en laat het in de aluminiumfolie afkoelen op een rooster.

2 reacties op “Fries suikerbrood

  1. Pingback: De lekkerste recepten voor een typisch Hollands kerstontbijt | heimwee.info

  2. Pingback: Ontdek Friesland met deze typisch Friese producten | heimwee.info

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: