heimwee.info

… powered by Holland at Home

Duurzame Dinsdag – wat is jouw idee?

Volgende week dinsdag 4 september is het alweer de veertiende keer dat Duurzame Dinsdag in Nederland wordt gehouden, een dag die bedoeld is om een duurzaam Nederland te bevorderen.

De organisatoren van Duurzame Dinsdag verzamelen elk jaar allerlei grote en kleine ideeën van burgers ten aanzien van duurzaamheid. Op Duurzame Dinsdag worden alle ontvangen ideeën in een koffertje gestopt en aangeboden aan een minister van het Kabinet, met daarbij een aanbeveling ten aanzien van eventuele aanpassingen in de wet- en regelgeving die nodig zijn om de duurzaamheid te bevorderen. Daarnaast worden er op deze dag Duurzame Lintjes uitgereikt in de oude zaal van de Tweede Kamer, als eerbetoon aan mensen die zich in het afgelopen jaar op een speciale manier hebben ingezet voor een duurzaam Nederland.

Helaas is de inzendingtermijn voor Duurzame Dinsdag 2012 al twee maanden verstreken, maar je kunt wel alweer voor het volgende jaar je ideeën insturen via de website van Duurzame Dinsdag. Ook kun je zelf kleine bijdragen leveren aan de duurzaamheid in de wereld door bijvoorbeeld Nederlandse Fairtrade producten of Nederlandse biologische producten te kopen. Bij deze producten staat duurzaamheid vaak voorop, niet alleen wat betreft duurzame handelsrelaties met kleine boeren en producenten, maar ook duurzaamheid ten aanzien van het milieu. De Nederlandse online supermarkt Holland at Home heeft een uitgebreid assortiment aan Hollandse Fairtrade producten en Hollandse biologische producten.

Foto: Duurzame Dinsdag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: