heimwee.info

… powered by Holland at Home

Griesmeelpudding met bessensap

Een lekkere oer-Hollandse pudding die makkelijk te maken is!

Ingrediënten:
1 l melk
1 klein vanillestokje
85 gr griesmeel
100 gr suiker
1 flesje bessensap
1 el maïzena

Bereiding:
Giet de melk in een pannetje en breng het met een klein of half vanillestokje aan de kook. Giet zodra de melk kookt langzaam de griesmeel erin en blijf roeren tot het goed is opgenomen. Laat de griesmeel vervolgens onder voortdurend roeren op een laag pitje doorkoken. Haal na 20 minuten het vanillestokje uit de pudding, giet driekwart van de suiker erbij en roer het nogmaals stevig door. Giet de pudding daarna in een puddingvorm en laat het koud en stijf worden. Zet ondertussen een nieuw pannetje op het vuur en breng hierin de bessensap met 1 dl water en de resterende suiker aan de kook, eventueel kun je ook hier een klein beetje vanillestokje aan toevoegen. Meng de maïzena met een eetlepel water in een kommetje en voeg deze vervolgens toe aan de bessensap en roer net zolang door tot de sap is gebonden. Haal het pannetje daarna van het vuur en laat de sap afkoelen. Keer de afgekoelde griesmeelpudding om op een bord en giet daar wat bessensap overheen.

Eén reactie op “Griesmeelpudding met bessensap

  1. Pingback: 5 Hollandse toetjes die je snel klaar hebt | heimwee.info

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: