heimwee.info

… powered by Holland at Home

Broodje kroket warm aanbevolen

Welk oer-Hollands product of welke typisch Hollandse snack of gerecht zou jij aanbevelen aan buitenlanders? Mogelijk zeg jij ook broodje kroket, want dat is wat bijna de helft van de duizend Nederlanders antwoordde toen hen onlangs door een hotelzoeksite werd gevraagd welke Hollandse gerechten zij zouden aanbevelen aan buitenlandse bezoekers.

Op de tweede plaats van meest aanbevolen gerechten stond de typisch Hollandse pannenkoek, en daarna volgden erwtensoep, Hollandse Nieuwe haring en boerenkool. Heerlijk allemaal, maar hoe kom je eraan als je een toeristische trip maakt door Nederland? De meeste buitenlandse toeristen die Nederland aandoen zullen waarschijnlijk niet zo snel gaan koken op hun vakantiebestemming, daarom is het een geruststelling om te weten dat ze voor een broodje kroket en Hollandse Nieuwe in de meeste dorpen en steden wel terecht kunnen, gezien de grote hoeveelheid snackbars en viskramen die Nederland telt. Voor pannenkoeken, erwtensoep en zeker boerenkool moet je soms wel wat harder zoeken, maar gelukkig kun je juist deze Hollandse producten ook in de plaatselijke winkel kopen of na vertrek uit Nederland bestellen bij een online supermarkt zoals Holland at Home.

Interessant was dat de hotelzoeksite ook aan bewoners van favoriete Nederlandse vakantiebestemmingen vroeg welke lokale gerechten zij Nederlanders en andere buitenlandse toeristen zouden aanbevelen. Daar uit kwam naar voren dat de Italianen vooral de pizza margherita aanraden,  de Spanjaarden hun typisch Spaanse ham, de Fransen hun bœuf bourguignon en de Zwitsers raclette. Duitsers menen dat buitenlanders vooral niet moeten vergeten schweinebraten te proeven, en de Britten… die vinden fish & chips de ‘must have’ voor elke buitenlandse toerist!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: