heimwee.info

… powered by Holland at Home

Kinderboekenweek 2012 staat in het teken van de wereld ontdekken

Al sinds 1955 kent Nederland een jaarlijks terugkerende traditie ter promotie van het kinderboek: de Kinderboekenweek. Dit jaar staat Kinderboekenweek in het teken van boeken met reisverhalen, ontdekkingstochten en verkenningen en het thema heet daarom heel toepasselijk “Hallo wereld!”. Een perfect thema voor kinderen van emigranten en expats, want zij weten als geen ander hoe het is om de wereld te ontdekken.

Kinderboekenweek vindt dit jaar plaats van 3 tot en met 14 oktober. In deze periode, die niet een week maar welgeteld 11 dagen duurt, krijg je bij aankoop van ten minste € 10 aan kinder- of jeugdboeken het kinderboekenweekgeschenk cadeau (alleen bij aangesloten boekhandels). Het presentje komt dit jaar van schrijver Tosca Menten en illustrator Elly Hees en heeft de veelbelovende titel “Het Akropolis Genootschap en De slag om bladzijde 37”. Daarnaast is er voor een klein prijsje een prentenboek verkrijgbaar dat speciaal voor Kinderboekenweek is gemaakt.

Naast het gratis Kinderboekenweekgeschenk en het speciale prentenboek wordt Kinderboekenweek altijd gekenmerkt door een uitgebreid programma vol activiteiten. Zo zal schrijfster Tosca Menten, die dit jaar het Kinderboekenweekgeschenk heeft geschreven, diverse bibliotheken door heel Nederland bezoeken om voor te lezen uit haar boek. Tevens hebben ontvangers van het Kinderboekenweekgeschenk gratis toegang tot het Museum Volkenkunde in Leiden, het Afrika Museum in Berg en Dal of het Tropenmuseum in Amsterdam, waar kinderen de hele wereld spelenderwijs kunnen ontdekken. Om elk Kinderboekenweekgeschenk zit bovendien een Gouden Wikkel, die een code bevat waarmee je kans maakt op een reischeque ter waarde van € 1.000,-. Wie tijdens de Kinderboekenweek de bibliotheek bezoekt ontvangt ook nog eens een kraskaart waarmee je nog meer prijzen kunt winnen. Ook vind je hier de gratis Kinderboekenkrant, waarin een overzicht staat van alle nieuwe kinderboeken die je niet mag missen.

Op zoek naar kinderboeken die al jaren populair zijn? Breng dan eens een bezoekje aan de kinderboekenpagina van de online Hollandse supermarkt Holland at Home, want hier vind je de echte klassiekers onder de Nederlandse kinderboeken zoals Pinkeltje, Nijntje, en Floddertje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: