heimwee.info

… powered by Holland at Home

Stedelijk Museum open, Van Gogh Museum dicht

Al jaren hebben museumminnende toeristen die een bezoek brengen aan Amsterdam te maken met gesloten deuren. Eerst ging het Stedelijk Museum op de schop, en niet veel later volgde het Rijksmuseum. Gelukkig is het Stedelijk eindelijk weer open, alleen staat museumliefhebbers wederom een teleurstelling te wachten… nu is het Van Goghmuseum dicht!

Bijna twee weken geleden vond dan eindelijk de opening plaats van het vernieuwde Stedelijk Museum in Amsterdam, nadat liefhebbers van moderne kunst het jarenlang moesten doen met kleine projecten en reizende tentoonstellingen die het Stedelijk organiseerde om niet helemaal door het publiek vergeten te worden. Toch is die lange wachttijd het wel waard gebleken, want de adembenemende spierwitte nieuwe vleugel die aan het Stedelijk is gebouwd en inmiddels door Amsterdammers is omgedoopt tot ‘de badkuip’ zul je niet zo gauw ongemerkt voorbij lopen. Het Stedelijk hoopt jaarlijks ruim 500.000 bezoekers te mogen ontvangen, die sinds de dag van de opening alweer in de rij staan om topstukken van Malevich, Kandinsky en Mondriaan te bewonderen.

Als deze bezoekers na een ochtendje Stedelijk ook meteen even het Van Goghmuseum willen ‘meepakken’ dan moeten ze helaas rekenen op een nieuwe tegenslag: dit museum, dat de grootste collectie kunstwerken van Vincent van Gogh bezit, is namelijk sinds de opening van het Stedelijk gesloten voor een grondige renovatie. Wie toch de belangrijkste werken van Van Gogh wil zien zal genoegen moeten nemen met Hollandse souvenirs met daarop een afbeelding van een schilderij, of moeten uitwijken naar de Hermitage Amsterdam, waar enkele bekende schilderijen van Van Gogh zijn te zien zoals De Slaapkamer, De Aardappeleters en Korenveld Met Kraaien. Gelukkig gaat de verbouwing niet 9 jaar (zoals bij het Stedelijk) maar slechts 7 maanden duren, dus als je volgend jaar zomer van plan bent een bezoek te brengen aan Amsterdam dan is het vernieuwde Van Goghmuseum hopelijk weer vol in bedrijf, net zoals het Rijksmuseum dat op 13 april 2013 weer open gaat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: