heimwee.info

… powered by Holland at Home

Hollandse flesje Heineken verandert na 80 jaar van kleur

Verstokte Nederlandse Heineken fans zullen binnenkort een grote teleurstelling te verwerken krijgen. Het traditionele bruingekleurde Heinekenflesje, dat al 80 jaar in Nederland wordt gebruikt, gaat namelijk vanaf februari 2013 verdwijnen. In plaats daarvan krijgt het Hollandse Heinekenflesje een groene kleur, net zoals de flesjes Heineken in de rest van de wereld.

Wie vroeger op vakantie ging is het vast wel eens opgevallen: de Heinekenflesjes in het buitenland zijn niet bruin maar groen. Al kleurt groen glas beter bij het groene etiket van Heineken, toch was het bierflesje in Nederland al 80 jaar bruin. Dit had te maken met bepaalde afspraken die waren gemaakt met alle bierbrouwerijen, ter vereenvoudiging van het statiegeldsysteem en de recycling van glas. Heineken wenst zich echter niet langer aan die afspraken te houden, want de bruine kleur van het glas past volgens de bierbrouwer niet bij het imago dat Heineken wereldwijd heeft en het bruine flesje oogt wat ‘sloom’.  Daarom hebben zij besloten begin volgend jaar over te stappen op flesjes gemaakt van groen gekleurd glas.

Het nieuwe Hollandse Heinekenflesje wordt overigens niet alleen groen, het wordt tevens 3 procent lichter en krijgt ook een iets langere nek, net zoals de flesjes export Heineken die in de rest van de wereld verkocht worden. Behalve in de Verenigde Staten… daar heeft het flesje een kortere nek om zo ‘premium’ kwaliteit uit te stralen.

4 reacties op “Hollandse flesje Heineken verandert na 80 jaar van kleur

 1. H.T. van Iperen
  25/05/2013

  Helemaal mee eens, Heineken boycotten!

 2. kankermongoo
  27/04/2013

  Die smaakt komt erin omdat het flesje teveel licht doorlaat en dan slaat het bier dood om het zo maar te zeggen, de draaidopjes van 25cl kampen hier ook al jaren mee, en nu gaat heineken hopelijk failliet want ik heb zo’n hekel aan hun strategie en kartelvorming wat een bedrijf ik neem een lekker dommelske

 3. willem van de vliert
  27/03/2013

  Het groene flesje is geen probleem vind ik
  maar de biersmaak is ook veranderd en dat is veel minder
  het oude bruine flesje was geweldig van smaak,dit is echt het export bier vind ik
  in het buitenland smaakte het bier altijd al anders,maar bij ons in nederland was heineken super!!!!!!! erg jammer vind ik deze verandering

  • sebastiaan alsleben
   06/04/2013

   helemaal mee eens groene flesjes zijn mooier maar die smaak is heineken niet meer heel jammer geef mij die oude flesjes maar weer dan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: