heimwee.info

… powered by Holland at Home

Nasi goreng

Nasi goreng – het lekkerst als je hem helemaal zelf maakt!

Ingrediënten:
300 gram witte rijst
1 ui
1 tl sambal oelek
2 el ketjap manis
2 teentjes knoflook
1 tl trassi of 1 pakje boemboe voor nasi goreng
500 gr kipfilet of varkensfilet
1 prei
2 tomaten
1 el zonnebloemolie
zout en peper

Bereiding:
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat deze bij voorkeur helemaal afkoelen. Snipper de ui, pers de knoflookteentjes, was de prei en snijd hem in ringen, was de tomaten en snijd ze in partjes en snijd de kipfilet of varkensfilet in blokjes. Verhit de zonnebloemolie in een grote wok of braadpan en bak dan de uien en knoflook samen met de sambal en trassi of boemboe tot de uien een beetje glazig zien. Zorg vooral dat de uien en knoflook niet aanbranden en let erop dat de trassi goed oplost! Doe vervolgens de kip- of varkensfilet erbij en voeg zout en peper naar smaak toe. Bak de blokjes kip- of varkensfilet mee tot de buitenkant bruin wordt. Schep nu de prei erbij en schep het geheel zo’n 8 minuten voortdurend om terwijl je het vuur redelijk hoog houdt, hierdoor blijft de prei lekker knapperig. Doe als laatste de tomatenpartjes erbij en blijf voorzichtig omscheppen tot de tomaten vorm beginnen te verliezen. Schep nu de afgekoelde rijst erbij en warm het geheel opnieuw op, blijf ook nu regelmatig omscheppen. Giet als laatste de ketjap erbij, schep het geheel nogmaals door en haal de pan daarna meteen van het vuur. Lekker met een gebakken spiegelei en typische Indonesische bijgerechten zoals sambal, kroepoek, atjar tjampoer, satésaus en seroendeng.

3 reacties op “Nasi goreng

  1. Pingback: Veel gebruikte Oosterse producten in de Nederlandse keuken | heimwee.info

  2. Pingback: Zo maak je… een echte Indische rijsttafel | heimwee.info

  3. Pingback: Nasi Rames « heimwee.info

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: