heimwee.info

… powered by Holland at Home

Nederlanders eten het liefst Hollandse pot

Nederlanders zijn minder avontuurlijk in de keuken dan vaak wordt gedacht, zo blijkt uit een onderzoek dat in 2009 in opdracht van de FNLI (Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie) is uitgevoerd. Veel Nederlanders verkiezen nog steeds stamppot boven een authentieke Italiaanse pasta of een geurige Aziatische wokschotel.

Waarschijnlijk heb je nog nooit van de FNLI gehoord, maar zij zitten achter de Dagelijkse Voedingsrichtlijn die je op veel verpakkingen van Hollandse producten aantreft. Deze informatie geeft aan wat de voedingswaarde van een product is en welk aandeel dit levert tot wat je elke dag nodig hebt, en is bedoeld om consumenten te helpen bewuste keuzes te maken als zij in de supermarkt zijn. De FNLI onderzocht eetgewoontes van Nederlanders tussen de 18 en 64 jaar, en wat blijkt… maar liefst 86% van alle ondervraagden eet ondanks alle wereldwijde culinaire invloeden nog steeds het liefst Hollandse pot!

Vervolgens werd hen gevraagd welke Hollandse maaltijden ze het liefst eten, en daarbij kwam de volgende top-3 naar voren:
1. Stamppot (73%)
2. Erwtensoep (41%)
3. Gehaktballen (18%)

 

Een interessant detail dat uit het onderzoek naar voren kwam was dat hoe ouder men is, hoe bewuster men boodschappen gaat doen. Terwijl volwassenen tot 34 jaar nauwelijks de Dagelijkse Voedingsrichtlijn op het etiket lezen, leest 46% van alle vijftigplussers regelmatig de productinformatie, om zo bewuste keuzes te kunnen maken ten aanzien van wat zij dagelijks eten. Nederlanders vinden zichzelf overigens helemaal niet saai of conservatief als het om eetgewoontes gaat, want de meerderheid van alle ondervraagden vindt dat Nederland een echte eetcultuur heeft!

3 reacties op “Nederlanders eten het liefst Hollandse pot

  1. Pingback: Liever een subtropisch-zwembad dan uren in een vliegtuig – what Nieno thinks

  2. Annie VanWiechen
    25/03/2015

    Wonen al 59 jaar in Canada en eten nog heel veel Hollands en zeker nu de kinderen allemaal de deur iut zijn gehakt ballen het liefste en niet alleen wij ook de kinderen en kleinkinderen ook

  3. Pingback: Ketjap populairste smaakmaker van Nederland | heimwee.info

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: