heimwee.info

… powered by Holland at Home

Heerlijk herfst! – Nederland op zijn mooist

Voor veel Nederlanders is het deze of volgende week herfstvakantie. Een heerlijke week om even lekker bij te komen en te genieten van de natuur, want die is in Nederland tijdens de herfst op zijn mooist! Ben jij deze of volgende week in Nederland? Dan volgen hier wat tips voor een prachtige herfstvakantie.

Herfstwandeling door de Hoge Veluwe

Als je een grote variatie aan herfstkleuren wilt zien dan is een bezoekje aan Nationale Park de Hoge Veluwe absoluut de moeite waard. Naast kleurige beboste gebieden is er ook veel heide, die in de herfst prachtig paars-rood en oranje wordt. Bij elke ingang van het park staan gratis witte fietsen die je kunt gebruiken om de Veluwe op eigen houtje te verkennen. Bij regenachtig weer kun je schuilen in het Kröller-Müller Museum, dat zich midden in het park bevindt.

Bezoekje aan de Efteling

Tegenwoordig is het typisch Hollandse pretpark de Efteling het hele jaar geopend, al zijn de openingstijden wat beperkter dan in de zomer. Sommige attracties zijn tijdens het winterseizoen niet beschikbaar, of kunnen alleen bezocht worden als het weer het toelaat, maar door al die mooie herfstkleuren krijgt de Efteling een nog meer sprookjesachtige sfeer. Vlak naast de Efteling ligt een vakantiepark waar je vakantiehuisjes en appartementen kunt huren. Als je zin hebt om extra verwend te worden dan kun je ook overnachten in het luxe Efteling hotel. Alle overnachtingarrangementen zijn inclusief onbeperkt toegang tot het pretpark.

Uitwaaien op de Waddeneilanden

De Waddeneilanden zijn een perfecte bestemming als je zin hebt in een romantisch weekendje of een frisse neus wil halen. Op zowel Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland als Schiermonnikoog vind je diverse hotels en vakantiehuisjes, die bijna allemaal op loopafstand liggen van de stranden waar je heerlijk kunt wandelen en de herfstflora en fauna kunt bewonderen. Na zo’n stevige wandeling mag een typisch Hollandse Juttertje of een glaasje Berenburg in het plaatselijke café natuurlijk niet ontbreken.

Niet in Nederland tijdens de herfst?

Als je de aankomende weken niet in Nederland bent zou je de herfstvakantie natuurlijk ook thuis een Hollands tintje kunnen geven. Je zou bijvoorbeeld typisch Hollandse herfst- en wintergerechten kunnen koken, zoals erwtensoep of boerenkool met rookworst, en na een herfstwandeling heerlijk opwarmen met een kop warme chocomel en een gevulde koek. En als het buiten te koud en te nat is zijn er voldoende typisch Hollandse activiteiten voor het hele gezin die je binnenshuis kunt doen, zoals sjoelen, of favoriete Hollandse bordspellen als mens-erger-je-nieten of Ik Hou Van Holland. Bovendien is Sinterklaas alweer bijna in aantocht, dus de ideale gelegenheid om alvast online inkopen te doen voor Sinterklaas!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: