heimwee.info

… powered by Holland at Home

Cupcakes maken – de nieuwe trend in Nederland

Nederlanders zijn echte smulpapen, wat direct te zien is aan het grote assortiment snoep, koek, gebak en andere lekkernijen die je in alle Hollandse supermarkten tegenkomt. Een nieuwe trend die Nederland momenteel overspoelt is cupcakes. Dit zijn kleine minigebakjes die meteen in het oog springen door de vaak creatieve en uitbundige versiering.

De naam doet het al vermoeden… cupcakes komen van oorsprong uit Engeland. Volgens diverse bronnen stammen de eerste cupcakes uit het begin van de negentiende eeuw. In het kookboek ‘receipts’ van Elisa Leslie verschenen in 1828 de eerste recepten voor cupcakes, die vooral door deftige Engelse dames werden gegeten. De kleurige gebakjes werden al snel populair bij alle lagen van de bevolking, omdat ze snel te maken waren en de ideale portiegrootte hadden voor kinderen.

Tegenwoordig zijn cupcakes vooral bij volwassenen in trek, maar ook kinderen doe je er uiteraard nog steeds een groot plezier mee. Het leuke aan cupcakes is dat je ze elk op een hele creatieve manier kunt versieren, zodat je ze persoonlijk en uniek kunt maken. Ook is het erg leuk om samen met kinderen cupcakes te versieren. Leveranciers van bakproducten zoals Dr. Oetker spelen daar handig op in door allerlei heerlijke bakmixen, kleurige vormpjes, lekkere vullingen, toppings, strooidecoraties en versierstiften aan te bieden. Cupcakes passen bij elk seizoen en elke gelegenheid: in de lente kun je bijvoorbeeld vrolijke paascupcakes maken, terwijl je ze rond kerstmis een echt kersttintje kunt geven. Natuurlijk kun je de cupcakes ook een speciaal thema geven, zoals iemands verjaardag, een bruiloft, een geboorte, Halloween, sinterklaas, of… Holland!

Ingrediënten:

Voor de basis:

Voor de botercrème topping:

Voor de versiering:

  • 100 gram roze cupcakemarsepein

Bereidingswijze:

Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking en bak ze in plm. 22 minuten gaar. Laat de cupcakes goed afkoelen. Doe vervolgens de zachte boter voor de topping in een kom en meng hier onder voortdurend roeren de poedersuiker en vanillesuiker aan toe. Voeg tenslotte nog een eetlepel lauwwarm water toe en roer het goed door tot het een smeuïge massa is. Doe de botercrème in een spuitzak en spuit deze op een sierlijke wijze op de cupcake. Snijd daarna de cupcakemarsepein in dunne plakjes en snijd hier kleine rondjes uit ter grootte van een stuiver. Maak van de rondjes kleine roosjes en leg deze bovenop de botercrème. Laat de cupcakes 1 tot 2 uur afkoelen in de koelkast en presenteer ze daarna op een mooi schaaltje.

Eén reactie op “Cupcakes maken – de nieuwe trend in Nederland

  1. LCVS
    16/02/2015

    Gesponsord door dr. Oetker?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: