heimwee.info

… powered by Holland at Home

Versier je fiets… met typisch Hollandse fietsaccessoires

In Nederland bevinden zich naar schatting 16 miljoen fietsen, en 40% van alle tripjes vindt plaats per fiets. Het is dan ook niet verwonderlijk dat dit kleine platte kikkerlandje vaak de “bicycle capital of the world” wordt genoemd. Jaarlijks worden er maar liefst 1,3 miljoen nieuwe fietsen verkocht, en ook fietsaccessoires gaan als warme broodjes over de toonbank. Deze accessoires dienen diverse doelen, bijvoorbeeld om de fiets een persoonlijk tintje te geven, voor de veiligheid of om de fietstocht comfortabeler te maken. Als jij de trotse eigenaar bent van een Hollandse fiets dan wil jij je “stalen ros” misschien ook wel verrijken met een van deze typisch Hollandse fietsaccessoires.

Fietstas

Deze handige tas voor op de fiets heeft twee compartimenten en is speciaal ontworpen om aan de bagagedrager van je fiets te bevestigen. Ideaal voor het vervoeren van boodschappen, want er gaat heel veel in en de fiets is ondanks het gewicht van je “lading” erg stabiel.

Fietsslot

De meeste Hollandse fietsen worden verkocht met een standaard ringslot, maar deze kunnen niet voorkomen dat een kwaadwillende je fiets optilt en meeneemt. In Nederland verwisselen jaarlijks 700.000 fietsen onrechtmatig van eigenaar, daarom zijn extra fietssloten zoals kettingsloten en beugelsloten waarmee je de fiets aan een boom of hek kunt vastmaken onontbeerlijk, vooral als je in een van de grote steden woont. Maar ook in het buitenland kan een Hollandse fiets heel aantrekkelijk zijn, dus als je op zeker wil spelen kan een extra fietsslot nooit kwaad.

Kinderstoeltje

Toeristen verwonderen zich vaak over het feit dat Nederlanders kinderstoeltjes op hun fiets hebben, en soms zelfs twee of drie: een aan het stuur en een of twee op de bagagedrager. De kinderstoeltjes zijn vooral bedoeld om kinderen veilig op de fiets te kunnen vervoeren zonder dat het kind van de fiets valt of met de voetjes tussen de spaken komt. De zachte uitneembare bekleding van het stoeltje zorgt ervoor dat elke fietsrit ook lekker comfortabel is voor de kleine spruit.

Fietsbel

Wie vroeger in Nederland heeft gewoond kan zich nog wel herinneren dat de fietsbel een onontbeerlijk hulpstuk is voor je fiets, vooral tijdens spitsuur. Elke nieuwe Hollandse fiets wordt standaard geleverd met een eenvoudige fietsbel, maar als je boven het maaiveld uit wil steken kun je ook kiezen voor een extra grote fietsbel met ‘ding dong’ geluid, een sportieve minibel die alleen ‘ping’ zegt of een fietsbel in de vorm van een knijpbeestje (vooral leuk als je een kinderstoeltje aan het stuur hebt hangen).

Regenponcho

Niets is zo vervelend als na een fietstocht drijfnat je bestemming bereiken. Daarom bezit bijna elke doorgewinterde fietser in Nederland een regenponcho of andere fietskleding die speciaal gemaakt is om alle Hollandse buien te trotseren. De voorkant van de poncho gooi je over het stuur en van binnen heeft dit regenkledingstuk speciale lussen die ervoor zorgen dat de flap aan de voorzijde tijdens het fietsen op zijn plaats blijft. Flatterend en modieus is de regenponcho niet echt, maar het houdt je kleding droog.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: