heimwee.info

… powered by Holland at Home

Succesvol emigreren: zo doe je dat

Kijk jij ook zo graag naar televisieprogramma’s waarbij emigratie centraal staat, zoals Ik Vertrek en Grenzeloos Verliefd? Dan ben je zeker niet de enige, want emigratie leeft bij veel Nederlanders. Het goede nieuws is dat er in 2013 weer een nieuw programma op de Nederlandse televisie komt dat over permanent verhuizen naar het buitenland gaat.

Televisieprogramma’s over emigratie zijn zowel voor emigranten in spé als mensen die daar hun leven lang over fantaseren een bron van informatie, inspiratie en amusement. De programma’s laten zien welke voorbereidingen je zoal moet treffen als je gaat emigreren, en daarnaast geven ze ook een nuttig inzicht in wat je allemaal juist vooral beter niet kunt doen. Ook bij mensen die al lang geleden vertrokken zijn naar het buitenland zijn de programma’s erg geliefd, omdat ze er veel van hun eigen ervaringen in herkennen.

Het nieuwe televisieprogramma over emigratie zal worden gemaakt door Uitgever VertrekNL, in samenwerking met televisieproducent De Beeldbrigade, die eerder programma’s als Draagmoeder Gezocht (KRO), Het Blok (NET5), Waar is de Mol (SBS6) en Zee Zout Zeilen (AVRO) maakte. Wat de titel van het programma gaat worden en welke omroep het gaat uitzenden is nog niet bekend, maar in elke aflevering zullen allerlei vragen beantwoord worden die toekomstige emigranten kunnen helpen succesvol te emigreren, zoals: waar moet ik aan denken als ik mij wil voorbereiden op emigratie, hoe zorg ik voor inkomen op mijn nieuwe bestemming, hoe leer ik nieuwe mensen kennen en misschien ook wel: wat doe ik als ik heimwee krijg naar Nederlandse producten.

Als jij van plan bent om te gaan emigreren en het leuk vindt om vanaf de voorbereidingen tot een half jaar na je emigratie op de voet gevolgd te worden door een cameraploeg dan kun je jezelf opgeven op de website van vertrek.nl. Waar je naartoe gaat maakt niet uit – of je nu naar Duitsland, Suriname of Canada gaat, iedereen mag meedoen. Ga je binnenkort trouwen met je buitenlandse partner? Ook Net 5 komt aankomend seizoen met een nieuw televisieprogramma, getiteld Buitenlandse Bruiloft. Voor dit programma kunnen jij en je aanstaande bruid of bruidegom zich opgeven, voor meer informatie zie het betreffende berichtje op ons Prikbord.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: