heimwee.info

… powered by Holland at Home

Marsepein

Niets om in de schoen te stoppen? Maak dan zelf gauw marsepein – heel makkelijk te maken en erg lekker!

Ingrediënten:

250 gr poedersuiker
250 gr amandelen
het wit van 2 eieren
snufje zout
paar druppels amandelextract
kleurstof (optioneel)

Bereiding:

Spoel de amandelen af en kook ze 10 minuten in een pannetje met water. Giet de amandelen af, maal ze fijn in een keukenmachine en voeg vervolgens de poedersuiker, het wit van 2 eieren, het snufje zout en de druppels amandelextract toe en zet de keukenmachine nog een keer aan tot je een smeuïge gladde massa hebt. Als je de marsepein een kleurtje wil geven voeg dan ook de kleurstof toe, voordat je de keukenmachine nogmaals aan zet. Giet het mengsel over in een kommetje, dek deze af met een schaaltje of folie en zet het een dagje in de koelkast tot de marsepein stijf is. Maak daarna leuke typisch Hollandse vormpjes van de marsepein, bijvoorbeeld klompjes, tulpen, molentjes, Sinterklaasjes, Zwarte Pietjes of worteltjes voor het paard van Sinterklaas!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: