heimwee.info

… powered by Holland at Home

Kerstmarkt Maastricht vandaag van start

Voor wie in Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland woont is de kerstmarkt een jaarlijks terugkerend begrip. Deze speciale openluchtmarkt die in de weken voor kerstmis plaatsvindt staat voor knusheid en gezelligheid, en behalve in de stemming komen met glühwein en reifenkuchen kun je er ook veel ideeën opdoen voor het kerstfeest. Toch hoef je als je toevallig tijdens de kerstperiode in Nederland bent niet naar de oosterburen te gaan om de kerstsfeer te proeven, want ook Nederland heeft zo haar eigen kersttradities.

In Nederland is de kerstmarkt veel minder bekend, al durven steeds meer steden de stap te wagen om een kerstmarkt of winterfestijn te organiseren. Voorbeelden van bekende kerstmarkten en winterevenementen in Nederland zijn de kerstmarkt in de Gemeentegrot in Valkenburg, de Country & Christmas Fair bij Kasteel de Haar in Haarzuilens en het Dickens Festijn in het oude centrum van Deventer.

Wil je jezelf eens een keer helemaal onderdompelen in de kerstsfeer dan zul je dit jaar naar Maastricht moeten afreizen, want hier vindt vanaf 30 november tot en met 1 januari het grootse winterevenement “Magisch Maastricht” plaats. Het Vrijthof zal vanaf die dag zijn omgetoverd tot een  prachtig versierd “winterwonderparadijs”, compleet met kunstijsbaan, draaimolen en reuzenrad. Op het nabij gelegen Vrijthofpaviljoen vindt bovendien een kerstmarkt plaats, waar je behalve kersdecoraties, kaarsen en kerstcadeautjes ook oliebollen met poedersuiker, glühwein en warme chocolademelk met slagroom kunt kopen.

Niet alleen het Vrijthof zal tijdelijk in het teken staan van kerstmis, ook heel veel straatjes en steegjes om het grote plein heen zullen versierd zijn met kerstlichtjes, en in de bomen op het Onze Lieve Vrouweplein zal een lichtanimatie van 200 mistletoes te zien zijn. In cafés en theaters en op pleinen en in straten zullen bovendien muziek- en theateroptredens plaatsvinden, en zelfs de musea staan in het teken van ‘magische’ exposities. Er is zoveel te zien in Maastricht dat je waarschijnlijk niet voldoende tijd hebt om te winkelen… al zal het in dat geval niet aan de winkels zelf liggen, want die zullen gedurende de periode dat Magisch Maastricht plaatsvindt extra lang open zijn!

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Eén reactie op “Kerstmarkt Maastricht vandaag van start

  1. Miesje
    09/12/2012

    Gisteren naar de kerstmarkt in Maastricht geweest. Wat je een kerstmarkt noemt. Er stond 1 kraam met kerstaardewerk en de rest waren eettentjes of sjaals, mutsen, kettingen etc. Het was nog minder dan een braderie. Wat een afknapper. Het is dat de stand Maastricht leuk is om te winkelen maar voor de Kerstmarkt moet je er echt niet wezen. De hele bus was het hierover eens met elkaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: