heimwee.info

… powered by Holland at Home

Last minute surprise ideeën voor Sinterklaas

Geen tijd of gelegenheid gehad om een Sinterklaassurprise te maken? Of ben je op het laatste moment uitgenodigd voor pakjesavond bij de buren? Je hoeft nu niemand meer teleur te stellen want met deze tips kun je last minute een leuke Sinterklaassurprise maken.

1. Koop heel veel kleine cadeautjes

Misschien zijn de winkels al dicht, maar de supermarkt of een tankstation bij jou in de buurt is vast nog wel open. Koop hier allemaal kleine cadeautjes, zoals een rol pepermunt, een snackreep, een zakje chips, een tijdschrift, een pakje pennen en een notitieboekje. Op zich allemaal wat onbenullige cadeautjes, maar veel mensen vinden het enorm leuk om een berg cadeautjes uit te pakken, hoe klein ze ook zijn. Vergeet dus ook geen inpakpapier en een rolletje plakband te kopen als je die nog niet had!

2. Stop allemaal nepcadeautjes in je surprise

Heb je één groot cadeau gekocht en ben je bang dat die een beetje karig afsteekt tussen alle andere cadeautjes die op pakjesavond zullen worden gegeven? Vul je surprise dan met allemaal nepcadeautjes, en verstop vervolgens het echte cadeautje daar tussen. Bij nepcadeautjes kun je bijvoorbeeld denken aan een leeg jampotje, een versleten schoen en een oud boek… eigenlijk alles wat je op het punt stond om weg te gooien! Pak ze in alsof het echte cadeautjes zijn en je bent klaar!

3. Koop een cadeaubon

Als je echt niet weet wat je de ontvanger moet geven dan kun je altijd terugvallen op een cadeaubon. In ieder geval geef je dan iets waar hij of zij altijd wat aan heeft. Om je cadeautje toch een beetje spannend te maken kun je een surprise maken die extra opvalt (zie volgende tip).

4. Maak een surprise die opvalt

Sommige mensen besteden uren aan het maken van een mooie Sinterklaassurprise, maar je kunt je surprise ook op een andere manier laten opvallen: door bijvoorbeeld je cadeautjes in een veel te grote doos te stoppen (bijvoorbeeld in de doos van de nieuwe mega-flatscreen televisie) of zodanig in te pakken dat de ontvanger uren bezig is om het cadeautje uit te pakken. Je kunt ook een hele ‘vieze’ surprise maken, die valt vooral bij toekijkers enorm in de smaak! Vul een oude doos dus met proppen oude kranten, stukjes oud brood, gedroogde modder en andere droge ingrediënten (van natte dingen worden je cadeautjes vies, of je moet je cadeautjes eerst in een plastic zakje stoppen) en verstop je cadeautje(s) daar tussen.

5. Maak een opvallend sinterklaasgedicht

Wat je tekort komt aan creativiteit voor een Sinterklaassurprise kun je altijd goedmaken met een opvallend Sinterklaasgedicht. Ben je goed in tekenen, maak dan een stripverhaal of rebus van je gedicht, en als je een kalligrafiesetje hebt kun je er ook een oorkonde of diploma van maken. Wil je nog wat meer tips hebben over hoe je sinterklaasgedichten kunt schrijven lees dan ons artikel “De 5 beste tips voor Sinterklaasgedichten schrijven”.

Veel plezier met pakjesavond!

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: