heimwee.info

… powered by Holland at Home

Nasi Rames

Zelf nasi rames maken… met satéstokjes, atjar tjampoer, seroendeng en gebakken uitjes!

Ingrediënten:
500 gram nasi goreng
8 satéstokjes
300 gram varkensfilet
1 kuipje satésaus
200 gram sperziebonen
200 gram taugé
1 kleine ui, gesnipperd
sambal oelek
ketjap
4 flinke el atjar tjampoer
4 el seroendeng
4 el gebakken uitjes
4 eieren

nasi rames

Bereiding:
Snijd de varkensfilet in blokjes, strooi er wat zout en peper naar smaak overheen en bak ze in een beetje olie gaar en goudbruin. Laat de blokjes vervolgens afkoelen. Bak in de tussentijd de gesnipperde ui in een koekenpan tot deze glazig ziet en voeg dan de sperzieboontjes en een of meer theelepels sambal naar smaak toe. Laat de sperzieboontjes op een laag pitje gaar stoven en voeg als laatste een klein scheutje ketjap toe. Verwarm de satésaus in een pannetje volgens de gebruiksaanwijzing op het kuipje. Rijg de varkensblokjes als deze afgekoeld zijn aan de satéstokjes en bak de stokjes daarna nog even kort in een koekenpan tot ze lekker warm zijn. Bak in de tussentijd ook de nasi goreng op tot deze door en door warm is en bak vier spiegeleieren in een aparte koekenpan. Leg de satéstokjes elk op een bord en giet ¾ van de satésaus er overheen. Meng de rest van de satésaus door de taugé (voeg eventueel een eetlepel water toe zodat de saus beter roerbaar wordt). Schep de nasi goreng op de borden en schep vervolgens de sperziebonen, taugé en atjar er omheen. Leg op elk portie nasi een spiegelei en garneer deze met de gebakken uitjes en seroendeng.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: