heimwee.info

… powered by Holland at Home

Het leukste typisch Hollandse kerstpakket maak je helemaal zelf!

Nog even en het is weer kerstmis! En daarom ontvangen veel Nederlandse werknemers binnenkort een kerstpakket van hun werkgever. In Groot-Brittannië is het kerstpakket niet zozeer bestemd om de relatie tussen werkgever en werknemer te versterken, de ‘Christmas hamper’ wordt juist veel meer gebruikt als kerstcadeau voor familie en vrienden. Een kerstpakket is namelijk erg leuk om te geven en te ontvangen, omdat het een cadeau is waar je altijd wat aan hebt. Tenminste… als je het juiste kerstpakket koopt, want die zijn er in alle soorten en maten.

Christmas gift basket

Ook in Nederland worden er steeds meer kerstpakketten aan vrienden en familie gegeven, al is het nog steeds heel erg moeilijk om in Nederland een klein aantal kerstpakketten te kopen. De meeste kerstpakketleveranciers in Nederland richten zich namelijk nog steeds op bedrijven die in ‘bulk’ inkopen. Je kunt dat probleem gelukkig makkelijk zelf oplossen door gewoon je eigen kerstpakket samen te stellen. Wees niet bang, daarvoor hoef je allang niet meer met een doos naar de supermarkt want je kunt een kerstpakket gewoon vanuit je luie stoel via internet bestellen, zoals bij de Hollandse online supermarkt Holland at Home. Zij pakken je kerstpakket stootvast in en leveren het naar elk land in de wereld. Tijd dus om je vrienden om de hoek, je familie aan de andere kant van de wereld of jezelf te verwennen met een typisch Hollands kerstpakket!

5 tips voor het samenstellen van een typisch Hollands kerstpakket

Misschien wel het leukste aan het samenstellen van een kerstpakket is dat je helemaal zelf kunt bepalen wat je erin stopt… de ontvanger(s) zullen dus nooit meer een kerstpakket ontvangen waarvan de inhoud over 3 jaar nog in hun voorraadkastje ligt te verstoffen! Je kunt dus kiezen wat je maar wil, maar je kunt je kerstpakket ook aan een thema koppelen, en daarvan zijn onderstaande kerstpakket ideeën een goed voorbeeld.

1. Typisch Hollands kerstpakket

Een kerstpakket dat bij iedereen wel in de smaak valt, dus ook bij mensen die de Hollandse culinaire tradities (nog) niet zo goed kennen. Zo’n kerstpakket vul je bijvoorbeeld met: stroopwafels, dropjes, pepermunt, Hollandse kaas, ontbijtkoek, hagelslag, koffie en speculaas in een mooi blik. Vermijd producten die enige ‘smaaktraining’ nodig hebben, zoals extra zoute drop.

2. Hollands winter kerstpakket

Met een kerstpakket vol typisch Hollandse winterproducten verwarm je ieder hart, en dan natuurlijk vooral mensen die zelf ook in koude streken wonen. De lekkerste winterproducten zijn bijvoorbeeld: rookworst, erwtensoep, chocomel en gevulde koek. Eventueel kun je het pakket nog aanvullen met warme klomppantoffels of een fles Berenburg (NB: Het versturen van alcoholische dranken naar de U.S.A. is verboden).

3. Hollandse nostalgie kerstpakket

Vroeger was alles beter… nou ja, bijna alles! Met een kerstpakket vol nostalgische Hollandse producten zoals Wilhelmina pepermunt, Haagse Hopjes, Rood-Wit, Karvan Cévitam, Brinta en Honig producten laat je de tijd van vroeger weer helemaal herleven. Ga naar het artikel “Top 10 nostalgische Hollandse producten” als je meer te weten wil komen over Hollandse producten die al decennia lang in Nederland populair zijn en nog steeds te koop zijn.

4. Hollandse koek en snoep kerstpakket

Echte snoepkonten kun je het beste gewoon maar een hele doos vol Hollandse koek en snoep geven. Typisch Hollandse koeksoorten zijn bijvoorbeeld kokosmakronen, jodekoeken, kletsmajoors, bokkenpootjes, amandelspeculaas, krakelingen en natuurlijk stroopwafels. En bij typisch Hollands snoep kun je denken aan allerlei soorten drop, spekkies, dropkogels, vruchtenhartjes en pepermuntjes. Is de ontvanger van je kerstpakket een keukenprins of –prinses? Overweeg dan om er een poffertjespan, een pak poffertjesmix en een bus poedersuiker bij te doen.

5. Persoonlijk thema kerstpakket

Behalve bepaalde producten kun je natuurlijk ook de ontvanger als thema nemen. Veel mannen maak je bijvoorbeeld erg blij met een fles Bokma jenever, een Men’s collection cadeaupakket en/of een paar typisch Hollandse mannentijdschriften. Ook voor vrouwen bestaan er heel wat verzorgingspakketten zoals het Ayurveda Rituals of Hammam Rituals cadeaupakket. Zelfs voor kinderen zijn er heel wat typisch Hollandse cadeautjes te kiezen, waaronder een LIEF! Babyset, een leuk boekje over Nijntje of speciale Bolletje kinderbiscuitjes. En als de kleine nog geboren moet worden dan mag natuurlijk een doosje geboortemuisjes en een rol beschuit niet in het kerstpakket ontbreken!

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: