heimwee.info

… powered by Holland at Home

Populaire vakantie bestemmingen Nederlanders

Hoe is het mogelijk dat er alleen al in Europa duizenden geweldige vakantiebestemmingen zijn en dat de Nederlandse toerist er steevast voor kiest om massaal naar dezelfde regio op vakantie te gaan? Is het nostalgie? Zijn we dan echt kuddedieren? Is de service daar zo goed? Kiezen we allemaal voor de goedkoopste bestemmingen?

nederlandse toeristHet antwoord weten we niet. Sommige vermoeden dat de bestemmingen vooral beïnvloed worden door de touroperator die accommodaties inkopen en aanbieden.

De belangrijkste redenen om een bepaalde locatie te kiezen zijn volgens de Nederlanders de volgende acht: hygiëne, (97%), vriendelijk personeel (90%), gemoedelijk en sfeervol (89%), ligging (bij stad of strand) (79%), rust (64%), lage prijs (60%), luxe (51%), van alle gemakken voorzien (29%).

De onderstaande zes landen en regio’s zijn waarschijnlijk het meest populair.

1. Frankrijk
Frankrijk is veruit het meest populaire vakantieland van de Nederlandse toerist. Nederlanders gaan de in de zomer vooral naar de Provence in Zuid-Frankrijk, en dan specifiek naar de Côte d’Azur. Veelal op de camping of in een vakantiehuis. Ook Dordogne, Normandië en Bretagne zijn ongekend populair. In de winter wordt er vaak gekozen om te gaan skiën in Val Thorens.

2. Spanje
Het Spaanse vakantieseizoen is iets langer dan die van Frankrijk. In Spanje is de temperatuur in het voor- en najaar nog steeds aangenaam waardoor de Hollanders vaak geneigd zijn om naar Spanje op vakantie te gaan. De populairste bestemmingen in Spanje zijn de Balearen, en dan met name Mallorca maar natuurlijk ook partyeiland Ibiza. Op het vaste land zijn voor de Spaanse Costa’s uitermate populair. De Costa Brava en de Costa Dorada worden in de zomer overspoeld met Nederlandse toeristen.

3. Oostenrijk
De bergen in Oostenrijk zijn altijd in trek bij de Nederlandse toerist. In de winter wordt er volop geskied in het populaire Sölden maar ook in de zomer worden er veel Nederlanders gespot in de Oostenrijkse bergen. Waarom Oostenrijk? Het landschap in Oostenrijk is gewoon geweldig mooi.

4. Italië
Nederlanders zijn verzot op Italië, de romantische stadjes, het Italiaanse klimaat, de cultuur, alles is mooi en leuk. Net over de grens, in het noorden van Italië zetten de meeste Hollandse toeristen hun tentje op, aan het Gardameer, Comomeer of een ander Italiaans meer. Toch rijden de meeste Nederlanders door naar Toscane, een regio in de midden Italië. Toscane is veruit de meest populaire bestemming in Italië. Hier vind je zowel historische steden zoals Florence en Pisa als de meest idyllische strandjes aan de kust.

5. Duitsland
De Nederlanders krijgen steeds meer sympathie voor hun Oosterburen. De Nederlandse toerist is een graag geziene gast in Duitsland. Jaarlijks gaan honderdduizenden toeristen de grens over om te gaan skiën in het meest dichtbij gelegen skigebied voor de Nederlanders; Winterberg, of om te genieten van een wandelvakantie in het Zwarte Woud.

6. Turkije
Ook Turkije hoort in dit lijstje thuis. De Nederlandse toerist gaat vooral naar de Turkse Rivièra, in het zuidwesten van Turkije op vakantie. De turquoise kust heeft een kraakheldere, frisse zee, zachte naaldbossen en gezellige dorpjes en stadjes. Het warme klimaat van deze kuststreek maakt het een geweldige strandvakantiebestemming.

In welke andere landen en regio’s zijn veel Nederlanders te vinden? Laat het ons weten door hieronder een berichtje achter te laten!

Eén reactie op “Populaire vakantie bestemmingen Nederlanders

  1. Eline
    15/10/2015

    Eigenlijk mis ik het eigen land in het rijtje. Net als ik gaan een groot aantal mensen gewoon in Nederland op vakantie. Afgelopen zomer ben ik met de tienertoer op stap gegaan en heb ik tussenstops gehad in Maastricht, Amsterdam, Texel en Groningen. Toen via http://www.goedkoop-treinkaartje.nl gefixt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: