heimwee.info

… powered by Holland at Home

De leukste activiteiten voor tijdens de kerst

Voor de meeste mensen worden de kerstdagen gevuld met familiebezoek, heel veel lekker eten en op de bank ‘uitbuiken’. De kerstdagen zijn echter ook een uitgelezen moment om samen met je gezin, familie of vrienden leuke dingen te doen. Lees hier welke typisch Hollandse activiteiten je allemaal tijdens de kerst zou kunnen doen.


Happy family posing for photo at christmas

 

  • Organiseer een spelletjesmiddag

Niets is zo leuk als samen een hele middag spelletjes doen. Door samen spelletjes te spelen kom je meer tot elkaar, en een beetje competitie erbij maakt de middag ook heel spannend. Als je een typisch Hollandse spelletjesmiddag wil organiseren kies dan voor ouderwetse Hollandse bordspellen zoals Mens Erger Je Niet, Ganzenbord, Cluedo of Barricade. Vind je het leuk om samen actief bezig te zijn dan is sjoelen natuurlijk perfect, maar mocht je geen sjoelbak in huis hebben dan kun je natuurlijk ook een wedstrijdje organiseren met de Wii of andere spelcomputers. Vergeet niet om er een grote kom chips, wat borrelnootjes en typisch Hollandse frisdrank bij te serveren.

  • Maak een stevige wandeling

Vooral nadat je flink op zijn Hollands getafeld hebt is het heerlijk om even naar buiten gaan om de benen te strekken en een frisse neus te halen. Met een beetje beweging stimuleer je bovendien de spijsvertering, zodat het ‘volle gevoel’ alweer snel verdwijnt. En na zo’n lekkere winterse wandeling kun je natuurlijk thuis heerlijk bijkomen met een kop warme chocomel met slagroom.

  • Kook gezamenlijk een typisch Hollands kerstdiner

Het kerstdiner is voor veel mensen het hoogtepunt van kerstmis, maar het voorbereiden van de kerstmaaltijd kan net zo leuk en gezellig zijn! Mobiliseer daarom al je gezinsleden en andere tafelgenoten en ga gezamenlijk het kerstdiner koken. Je kunt iedereen van het gezin een of meer taken toebedelen, maar als je bang bent dat iedereen elkaar in de weg gaat lopen kun je ook per gang een of meer personen aan het werk zetten. Zorg wel dat iemand de rol van ‘chef-kok’ krijgt, zodat het toetje niet geserveerd wordt als het hoofdgerecht nog gekookt moet worden… Klik hier voor typisch Hollandse kerstrecept ideeën.

  • Bezoek samen toeristische attracties

Veel toeristische attracties zijn tijdens de kerstdagen geopend, dus een ideale gelegenheid om er samen op uit te trekken. Uiteraard hangt het wel af van waar je woont, want in Nederland bijvoorbeeld zijn ‘kerstfiles’ geen onbekend verschijnsel. Als je een vermoeden hebt dat het druk gaat worden op de weg kun je ook met zijn allen de fiets pakken (Hollandser kan het bijna niet!) of de bus of trein nemen. Populaire kerstattracties in Nederland zijn de Efteling, de Hoge Veluwe en diverse kerstmarkten die over het hele land verspreid zijn. Controleer voordat je vertrekt wel even wat de openingstijden van je favoriete kerstattractie zijn, want die kunnen afwijken tijdens de feestdagen.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: