heimwee.info

… powered by Holland at Home

Wat te geven? De populairste goede doelen van Nederland

Nederlanders zijn gulle gevers, dat blijkt uit het Goede Doelen Rapport 2012 dat onlangs is uitgebracht door het VFI, de brancheorganisatie voor Goede Doelen in Nederland. Traditioneel geven veel Nederlanders aan het eind van het jaar vaak wat extra’s aan goede doelen, en het blijkt dat vooral ontwikkelingshulp, natuurbescherming en ziektebestrijding populair zijn bij de filantropisch ingestelde Nederlanders. Mocht je nog niet weten aan welk goede doel jij dit jaar wat extra’s wil geven dan geeft onderstaande top 10 van goede doelen je misschien wat inspiratie.Je zou denken dat Nederlanders door de crisis minder gul zijn geworden, maar het tegenovergestelde blijkt waar. Juist in tijden van bezuinigingen hebben hulporganisaties financiële extra’s van hun donateurs hard nodig, en dat hebben veel Nederlanders goed begrepen want het aantal giften van donateurs is in de periode 2010-2011 licht toegenomen.

De top 10 van goede doelen waar de meeste giften naartoe gingen waren:

goede doelen

  1. Leger des Heils (daklozenhulp)
  2. Cordaid (ontwikkelingshulp)
  3. Oxfam Novib (ontwikkelingshulp)
  4. Natuurmonumenten (natuurbescherming)
  5. KWF Kankerbestrijding (ziektebestrijding)
  6. Rode Kruis (ontwikkelingshulp)
  7. Unicef (ontwikkelingshulp)
  8. Wereld Natuurfonds (natuurbescherming)
  9. Kerk in Actie (ontwikkelingshulp)
  10. Plan Nederland (ontwikkelingshulp)

Goede doelen die net niet in de top 10 terecht kwamen maar in de periode 2010-2011 ook veel giften van Nederlanders ontvingen waren onder andere: Prins Bernhard Cultuurfonds, Nederlandse Hartstichting, Stichting Woord en Daad, Oranje Fonds, KNCV Tuberculosefonds, Amnesty International, VluchtelingenWerk Nederland, Greenpeace, Terre des Hommes Nederland en Aids Fonds.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: