heimwee.info

… powered by Holland at Home

Nederlandse vakantie trends: vaker weg, dichter bij huis

Wie denkt dat op vakantie gaan momenteel geen prioriteit heeft voor veel Nederlanders slaat volledig de plank mis. Nederlanders gaan namelijk erg graag op vakantie, en die boeken ze het liefst zo vroeg mogelijk in het jaar: in januari. Tijd dus om te bekijken waar Nederlanders het afgelopen jaar zoal naartoe gingen.

dutch beach

Het afgelopen jaar gingen Nederlanders bijna 37 miljoen keer op vakantie, en dat is een kleine stijging ten opzichte van een jaar eerder, aldus het onlangs verschenen onderzoeksrapport van ContinuVakantieOnderzoek (CVO) dat afkomstig is van NBTC-NIPO Research. Het liefst gaan Nederlanders naar het buitenland op vakantie, maar ook vakanties in eigen land winnen jaarlijks aan populariteit. De meest bezochte Nederlandse bestemmingen waren het afgelopen jaar de badplaatsen aan de Noordzee en de Veluwe.

Al is het aantal vakanties in het afgelopen jaar licht gestegen, de hoogte van de uitgaven die Nederlanders tijdens hun vakantie doen is met 3% gedaald. Nu stonden Nederlanders in het buitenland al niet echt bekend als ‘big spenders’, maar waarschijnlijk moeten ze als gevolg van de economische crisis toch wat meer hun hand op de knip houden tijdens hun vakantie. Dat doen ze onder andere door meer zelf te koken, vaak met Hollandse producten die ze in de kofferbak van thuis hebben meegenomen.

Al jarenlang stond Frankrijk aan de top van buitenlandse vakantiebestemmingen, maar daar begint langzaam een kentering in te komen. Het afgelopen jaar was buurland Duitsland de meest geliefde vakantiebestemming, en ook België begint steeds populairder te worden. Het afgelopen jaar waren kampeervakanties niet erg in trek, maar dit heeft volgens het onderzoeksrapport waarschijnlijk te maken hebben met het tegenvallende weer van afgelopen zomer.

Dus waar kun je het beste op vakantie gaan als je graag onder de Nederlanders bent? Naar Duitsland, Frankrijk of België dus, of in eigen land naar de kust of de Veluwe. En vergeet niet wat Hollandse etenswaren in je koffer te stoppen, want met een typisch Hollandse maaltijd maak je elke Nederlander die je uitnodigt voor een etentje bij je tent of vakantiebungalow blij!

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: