heimwee.info

… powered by Holland at Home

Oliebollen

Geen Hollandse oliebollenkraam in de buurt? Geen nood, je maakt ze net zo gemakkelijk zelf!

Ingrediënten:
500 g zelfrijzend bakmeel
4,5 dl melk
1 tl zout
1 tl suiker
1 ei
1 l zonnebloemolie of frituurvet
poedersuiker

Bereiding:
Zeef het zelfrijzend bakmeel in een beslagkom , maak een kuiltje in het midden en giet daar een deel van de melk, het zout en de suiker in. Roer met een pollepel vanuit het midden tot een klontvrij beslag ontstaat. Klop vervolgens het ei en de rest van de melk erdoor. Dek het beslag af met een vochtige theedoek en laat het op een warme plek een uurtje rijzen. Na het rijzen het beslag niet meer doorroeren. Verhit de slaolie in een stevige pan of frituurpan totdat de rook eraf komt of tot een erin gedompelde pollepel belletjes krijgt. Maak met behulp van twee eetlepels bollen met het beslag en dompel die een voor een in de pan. Bak ze in ongeveer 6-8 minuten goudbruin en laat ze daarna uitlekken op een stukje keukenpapier. Bestrooi de oliebollen met poedersuiker en serveer ze warm of koud. Voor extra lekker gevulde oliebollen voeg eventueel rozijnen, krenten, sukadesnippers, kleine stukjes gember en stukjes appel, gehakte noten of citroenrasp toe aan het beslag.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Eén reactie op “Oliebollen

  1. Pingback: De lekkerste oliebol van Nederland | heimwee.info

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: