heimwee.info

… powered by Holland at Home

5 favoriete Hollandse gerechten die je snel op tafel zet

Weinig tijd om te koken vandaag? Geen probleem, want veel Hollandse gerechten kun je in een handomdraai op tafel zetten. Natuurlijk moet je wel even naar de winkel om de ingrediënten te kopen, maar ook dat hoeft niet veel tijd te kosten als je jouw boodschappen online bestelt, bijvoorbeeld bij de online Hollandse supermarkt Holland at Home.

snelle gerechten

Stevige Hollandse maaltijdsoep

Ingrediënten:
1 potje Struik krachtbouillon (kip of rundvlees)
1 zakje vers gesneden soepgroenten
1 kopje rijst
1 handje vermicelli

Bereiding:
Giet het potje krachtbouillon leeg in een grote soeppan en voeg hier de hoeveelheid water aan toe die aangegeven staat op het potje. Breng de bouillon aan de kook en voeg dan de soepgroenten, rijst en vermicelli toe. Kook de soep totdat de rijst en vermicelli gaar is en serveer het met vers stokbrood.

oo00oo

Nasi goreng speciaal

Ingrediënten:
1 pak rijst
1 zakje verse nasigroenten of Oosterse wokgroenten
3 ons gesneden kipfilet
1 pak mix voor nasi speciaal (Conimex)
1 fles ketjap manis

Bereiding:
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking en laat deze na het afgieten zonder deksel uitstomen. Verhit vervolgens een klein beetje wokolie in een koekenpan of wok en bak hierin de stukjes kipfilet zo’n 8 minuten. Voeg daarna de groenten toe en roerbak deze nog 2 minuten mee op een hoog vuur. Voeg daarna de groentemix uit het pak Conimex mix voor nasi speciaal toe en wok deze 5 minuten mee. Giet er eventueel een klein beetje water bij als het mengsel te droog wordt. Roer als laatste de rijst, de kruidenmix en een scheutje ketjap erdoor en wok de nasi nogmaals een paar minuten. Lekker met een gebakken eitje, atjar tjampoer, sambal oelek en seroendeng.

oo00oo

Hollandse boerenomelet

Ingrediënten:
1 pak Knorr mix voor boerenomelet
4-6 eieren
1 grote prei
1 ui

Bereiding:
Snipper de ui en snijd de prei in ringen. Doe de preiringen in een vergiet en was ze goed in koud stromend water, laat ze daarna uitlekken. Doe de eieren in een beslagkom, klop ze los en strooi de Knorr mix voor boerenomelet er doorheen. Smelt een klontje boter in een koekenpan en bak de ui en preiringen 2 minuten. Giet vervolgens een flinke soeplepel met omeletmix in de pan. Draai de omelet voorzichtig om zodra de bovenkant vrijwel is gestold en bak daarna de andere zijde nog enkele minuten. Lekker op twee sneetjes brood of met vers stokbrood.

oo00oo

Macaroni met ham en kaas

Ingrediënten:
1 pak vlugkokende macaroni
1 zakje geraspte oude kaas
1 pak hamblokjes
1 doosje gebakken uitjes (Conimex)

Bereiding:
Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer na het afgieten direct de geraspte kaas, hamblokjes en een half doosje gebakken uitjes erdoor en de maaltijd is klaar! Lekker met een gemengde salade met yoghurtdressing.

oo00oo

Rauwe andijviestamppot

Ingrediënten:
1 pak maggi aardappelpuree
1 krop andijvie
1 Unox rookworst
1 zakje Maggi jus met uitjes

Bereiding:
Bereid de aardappelpuree, jus en rookworst zoals staat aangegeven op de verpakking. Snijd de krop andijvie in dunne reepjes, was deze en laat ze uitlekken in een vergiet. Roer de andijviereepjes door de aardappelpuree en serveer de rookworst en jus er apart bij. Je kunt de rookworst ook in plakjes snijden en door de stamppot roeren.

oo00oo

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: