heimwee.info

… powered by Holland at Home

Wat voor type dropeter ben jij?

Nederland staat bekend om haar rijke dropassortiment. Voor elk is er dus wel wat wils, maar waarom is er zoveel keus? Waarschijnlijk omdat iedere dropeter weer anders in elkaar steekt. Wat voor type dropeter ben jij?

gemengde drop

De Zoetekauw

Wie een uitgesproken voorkeur heeft voor zoete drop mag zich met recht zoetekauw noemen. Zoete drop is er in alle soorten en maten, zoals Klene Muntdrop, Venco Piramides, Venco Droptoefjes en Haribo Jo-Jo’s. Vooral kinderen zijn dol op zoete drop, maar ook bij veel ouwe snoepers gaat er graag een zoet dropje in.

De Dropsmulpaap

Sommige dropeters houden eigenlijk gewoon van alle soorten drop: zoete drop, zoute drop, drop met een fruitsmaakje of drop met mint… het doet er niet toe welk dropje je ze geeft, je maakt ze overal blij mee. Speciaal voor de dropsmulpaap die niet zo kieskeurig is bestaan er zakjes gemengde drop, zoals Venco Droptoppers Zacht en Zoet, Venco Boerderijdrop en natuurlijk de vertrouwde Venco Dropmix Gemengd. 

De Dropavonturier

Iemand die vaak wat nieuws wil proberen mag zich rekenen tot de dropavonturiers. Gelukkig staat de Hollandse drop bekend om haar variatie en veelzijdigheid, dus geen enkel dropje is hetzelfde. Wil je eens wat anders, denk dan eens aan Venco Griotten, met de smaak van salmiak en anijs of Klene Ontdekkingsreizen Laurierdrop. Probeer daarnaast ook eens dropjes die meerdere smaken bevatten, zoals Katja Dropharingen… als je ze in je mond stopt zijn ze eerst zoet en daarna worden ze zout!

De Nostalgische Dropeter

Drop uit grootmoederstijd is tot op de dag van vandaag onveranderd populair. En dat is niet verwonderlijk, want die dropsmaak van vroeger is eigenlijk tijdloos. Dropeters die graag de nostalgie willen laten herleven kunnen kiezen uit diverse soorten drop met een authentieke dropsmaak, zoals Venco Katjesdrop, Laurierdrop van Vroeger en Venco Topdrop. Onder de naam Dropglorie heeft Venco ook een assortiment nostalgische dropjes, waaronder de Zoetmakertjes, Honingraatjes en Dropvisjes.

De Bewuste Dropconsument

Voor dropeters die graag wat minder suiker gebruiken maar toch lekker van drop willen genieten zijn er tegenwoordig steeds meer suikervrije dropsoorten verkrijgbaar. Suikervrije drop smaakt uiteraard net zo lekker als gewone drop, daarom zijn bijvoorbeeld de Klene Suikervrije Muntdrop en Klene Suikervrije Zoute Ovaaltjes vrijwel niet aan te slepen.

De Ervaren Dropeter

Sommige dropjes smaken zo extreem dat je toch redelijk wat dropervaring moet hebben om de smaak te kunnen waarderen. Tot de dropjes voor geoefende dropeters behoren bijvoorbeeld Venco Dubbelzoute Rondjes en Klene Salmiakriksen, en deze typische dropjes zijn speciaal bestemd voor door de wol geverfde dropliefhebbers die niet terugdeinzen voor een beetje zout.

De Dropverslaafde

Als je eenmaal begint met dropjes eten zal het je moeite kosten om er weer mee te stoppen…. en waarom zou je ook eigenlijk? Speciaal voor geëmigreerde dropverslaafden zijn er grootverpakkingen verkrijgbaar van tot wel 3 kilo zwaar. In ieder geval kom je dan niet snel zonder te zitten, zodat je misschien zelfs de neiging zult krijgen om je dropvoorraadje met je gezinsleden of gasten te delen! Onder andere de volgende dropsoorten zijn in bulkverpakking te koop: Haribo Halve Manen, Venco Katjesdrop, Napoleon Zwartwit Kogels en Venco Mintnopjes.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: