heimwee.info

… powered by Holland at Home

Nederlanders kijken meer televisie

In 2012 keken Nederlanders gemiddeld 3 uur en 16 minuten televisie per dag. Alhoewel op de bank hangen en televisie kijken al jarenlang  wordt ontmoedigd via allerlei campagnes om Nederlanders meer in beweging te krijgen heeft de Stichting KijkOnderzoek moeten constateren dat Nederlanders het afgelopen jaar juist meer televisie zijn gaan kijken.

nederlandse feestjes

Gemiddeld keken Nederlanders in 2012 zo’n 5 minuten meer televisie per dag dan in 2011. Uit het jaaroverzicht van Stichting KijkOnderzoek, die zich bezig houdt met kijkcijfers en televisiegedrag, blijkt dat dit vooral te wijten is aan diverse internationale sportevenementen en… het slechte Hollandse zomerweer van afgelopen jaar!

Het best bekeken televisieprogramma van 2012 was de EK voetbalwedstrijd Nederland tegen Portugal. Het meest populaire televisieprogramma dat geen sport betrof was het typisch Hollandse realityprogramma Boer Zoekt Vrouw. Ondanks dat er op de Publieke Omroep van Nederland momenteel flink wordt bezuinigd steeg het marktaandeel van het publieke bestel licht, terwijl het marktaandeel van populaire Nederlandse commerciële televisiezenders zoals RTL4 en SBS6 iets daalde.

En wat de Nederlanders het liefste doen terwijl ze televisie kijken? Lekker knabbelen! Typisch Hollandse televisiesnacks zijn bijvoorbeeld borrelnootjes, paprika chips en hamka’s. Maar ook blokjes Hollandse kaas en bierworstjes doen het altijd goed voor de Hollandse buis…

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: