heimwee.info

… powered by Holland at Home

Steeds meer biologische producten in de Hollandse supermarkt

Nederlanders gaan steeds bewuster eten, zo blijkt uit een onderzoek dat onlangs is uitgevoerd door de Nederlandse milieubeweging Milieudefensie. Zij tellen elk jaar hoeveel biologische producten er in de Nederlandse supermarkt liggen en hebben ontdekt dat het biologische assortiment van de meeste supermarkten het afgelopen jaar opnieuw is toegenomen, ondanks de economische crisis.

biologische producten

Het onderzoeksrapport van Milieudefensie laat zien dat de Nederlandse supermarkt gemiddeld 141 biologische producten in haar assortiment heeft. Sommige supermarkten verkopen veel meer biologische producten dan gemiddeld, zoals de supermarktketen Plus, die maar liefst 356 biologische producten in de schappen heeft liggen. Ook verkoopt Plus de meeste fairtrade producten, namelijk 102 in totaal wat een groot verschil is met de gemiddelde supermarkt die maar 35 fairtrade artikelen verkoopt.

Ten opzichte van 2011 is het assortiment met biologische producten gemiddeld met 22 procent gestegen, wat volgens Klaas Breunissen, campagneleider duurzaam voedsel bij Milieudefensie, een trend is “die zich niet makkelijk laat stuiten”. Om je een idee te geven, het gemiddelde aantal biologische producten in de supermarkt bedroeg in 1998 slechts 6 producten… steeds meer Nederlanders gaan tegenwoordig dus voor biologisch en fairtrade!

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: