heimwee.info

… powered by Holland at Home

Eenvoudige typisch Hollandse recepten voor kinderen

Is je kind een lastige eter en lukt het je maar met moeite om hem of haar lang aan tafel te houden? Een probleem waar veel ouders tegenaan lopen, maar dat gemakkelijk op te lossen is met deze eenvoudige typisch Hollandse recepten die het meest favoriet zijn bij Nederlandse kinderen. De gerechten zijn ook erg leuk en eenvoudig om te maken, dus laat je kinderen helpen bij de voorbereidingen en de kans is groot dat ze daarna je keuken niet meer uit te branden zijn! Alle recepten zijn voor 4 personen.

pannenkoeken kinderen

1. Hollandse pannenkoeken met appel,  poedersuiker en schenkstroop

Neem een pak Koopmans pannenkoekenmix en maak het pannenkoekenbeslag volgens de beschrijving op de verpakking. Schil daarna 4 appels (b.v. Jonagold of Goudrenetten), verwijder de klokhuizen met een appelboor en snijd de appels in dunne ringen. Doe een beetje boter in een koekenpan en laat de boter goed heet worden maar niet aanbranden. Schep vervolgens wat beslag in de pan en leg direct enkele appelringen erop. Bak de pannenkoek tot het beslag aan de bovenkant is gestold en draai de pannenkoek dan om (bij voorkeur met behulp van een bord zodat de pannenkoek niet breekt: leg het bord omgekeerd op de pan, keer vervolgens de pannenkoek om op het bord en laat daarna de pannenkoek met de ongebakken kant naar beneden weer in de pan glijden). Laat de pannenkoek nog enkele minuten goudbruin bakken, schep hem daarna op een voorverwarmd bord en ga verder met pannenkoekenbakken totdat het beslag en de appelringen op zijn. Serveer de pannenkoeken met poedersuiker en schenkstroop. In Nederland worden pannenkoeken meestal niet bij het ontbijt gegeten, maar als lunch of avondmaaltijd. Vooral op verjaardagsfeestjes van je kinderen mogen pannenkoeken eigenlijk nooit ontbreken!

2. Patat met kip en appelmoes

Een andere topper die het altijd goed doet op Nederlandse verjaardagspartijtjes is patat, die in Nederland traditioneel geserveerd wordt met kip en appelmoes. Braad daarvoor ca. 1 kilo kipdrumsticks of kippenpoten in de oven, op smaak gebracht met bijvoorbeeld Maggi  Braadstomen Kip Paprika. Bak in de tussentijd een zak patat in de oven of in de frituurpan. Serveer de patat en kip met een flinke schep appelmoes en natuurlijk een lekkere klodder mayonaise. Eventueel kun je er nog een frisse Hollandse salade bij geven.

3. Poffertjes

Voor dit recept kun je het beste een speciaal daarvoor bestemde poffertjespan gebruiken. Veel kinderen vinden het erg leuk om de poffertjes zelf te bakken, maar blijf er wel bij staan om ongelukjes te voorkomen. Neem een pak Koopmans poffertjesmix en maak het pannenkoekenbeslag volgens de beschrijving op de verpakking. Vet elk kuiltje van de poffertjespan in met een kwastje voorzien van wat roomboter en vul de kuiltjes voor ¾ met beslag. Bak de poffertjes op hoog vuur goudbruin en draai ze vervolgens om met een vork. Bak de poffertjes nu aan de andere kant goudbruin en schep ze daarna over op een bord. Serveer de poffertjes met poedersuiker en een klontje roomboter.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: