heimwee.info

… powered by Holland at Home

Een ei hoort erbij! Typisch Hollandse recepten met ei

Een gekookt en liefst ook geverfd eitje mag natuurlijk niet ontbreken tijdens de Pasen, maar je kunt nog veel meer doen met eieren. Bijgaand wat typisch Hollandse recepten met ei.

gevulde eieren

Hollandse gevulde eieren

Ingrediënten:
4 eieren
1 grote augurk
½ kleine ui
1 klontje boter
1 el mayonaise
2 tl mosterd
paprikapoeder of chilipoeder
peper en zout

Bereiding:
Kook de eieren 8 tot 10 minuten en laat ze helemaal afkoelen. Snijd ondertussen de augurken in dunne halve plakjes en snipper de ui. Pel de eieren als ze afgekoeld zijn en snijd ze in de lengte in tweeën. Schep vervolgens het eigeel uit de helften en meng dit in een kommetje met de boter, mayonaise, ui, augurk en mosterd en maak er een smeuïg papje van. Voeg eventueel wat zout en peper naar smaak toe. Leg de eiwithelften op een mooie schaal en schep het eigeelmengsel in de holte, of gebruik een slagroomspuit als je de gevulde eieren extra feestelijk wil maken. Bestrooi de eieren met wat paprikapoeder of chilipoeder ter garnering. Lekker als voorafje of bij de borrel.

Zelfgemaakte advocaat

Ingrediënten:
4 eieren
1 zakje vanillesuiker
200 gram suiker
¼ liter Brandewijn

Bereiding:
Breek de eieren in een beslagkom, doe de vanillesuiker en suiker erbij en klop het geheel goed door tot je een egaal papje krijgt. Verwarm dit mengsel au bain marie en voeg vervolgens scheutje voor scheutje 1,5 dl heet (maar niet kokend) water en de brandewijn toe. Roer het mengsel voortdurend door totdat de gewenste dikte bereikt is maar zorg dat het niet gaat koken.  Schep de advocaat vervolgens in 4 schaaltjes en laat het afkoelen. Zet de schaaltjes daarna minimaal 2 tot 3 uur in de koelkast. Serveer de advocaat eventueel met een toefje slagroom.

Hollandse eiersalade

Ingrediënten:
10 eieren
3 el vers gehakte bieslook
3 el vers gehakte peterselie
3-5 el mayonaise
3 druppels Worcestershire saus
zout en peper

Bereiding:
Kook de eieren 8 tot 10 minuten en laat ze helemaal afkoelen. Pel daarna de eieren en hak ze met een mes of vork fijn. Roer vervolgens de verse bieslook, peterselie, mayonaise en Worcestershire saus toe en voeg eventueel wat zout en peper naar smaak toe. Je kunt de eiersalade wat pittiger maken door er wat kerriepoeder doorheen te roeren. Lekker op een boterham of op een toastje bij de borrel.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Eén reactie op “Een ei hoort erbij! Typisch Hollandse recepten met ei

  1. Pingback: Typisch Hollandse paassnacks | heimwee.info

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: